Hejtman Bubeníček: Výstava by se mohla proměnit v ambulanci čínské medicíny

22.10.2017 21:32

Na pozvání hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka se uskutečnila v Ústí nad Labem návštěva Její Excelence Ma Keqing, mimořádné a zplnomocněné velvyslankyně Čínské lidové republiky v České republice. Po setkání s hejtmanem na krajském úřadě proběhla za účasti velvyslankyně v krajské Masarykově nemocnici vernisáž výstavy o tradiční čínské medicíně (TCM).

Hejtman Bubeníček: Výstava by se mohla proměnit v ambulanci čínské medicíny
Foto: ČT
Popisek: Hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček

Při setkání s velvyslankyní Čínské lidové republiky hejtman vyzdvihl vztahy Ústeckého kraje s čínskou provincií Anhui, jejíž početná delegace navštívila kraj před několika týdny (více ZDE). Hejtman i velvyslankyně se shodli na tom, že vzájemná spolupráce kraje a provincie má dobrou perspektivu.

Následně se v atriu Masarykovy nemocnice uskutečnila vernisáž výstavy, kterou připravil Nadační fond na podporu tradiční čínské medicíny a alternativ.

„Při setkání s Její Excelencí Ma Keqig jsme konstatovali, že oblast tradiční čínské medicíny je jednou z oblastí, ve kterých bychom společně mohli pokročit od rozhovorů do realizace. Věřím, že tato výstava, která představuje tradiční léčebné čínské postupy, by se mohla v krátké době proměnit na praktickou ambulanci tradiční čínské medicíny v Ústí nad Labem,“ řekl při zahájení výstavy hejtman Oldřich Bubeníček.

Velvyslankyně pak zdůraznila význam tradiční čínské medicíny, jejíž léčebné postupy jsou dnes oficiálně využívány ve stovkách zemí světa. Vyjádřila přesvědčení, že spolupráce provincie Anhui a Ústeckého kraje nalezne praktické výsledky právě i v této oblasti.

Po komentované prohlídce výstavy si čínská delegace prohlédla pracoviště Emergency Masarykovy nemocnice. Ve vzdělávacím středisku nemocnice pak proběhla prezentace doktora Františka Musila, vedoucího lékaře ambulance TCM a vedoucího Česko-čínského centra tradiční čínské medicíny ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové.

Setkání k tématu TCM se rovněž zúčastnil náměstek hejtmana Stanislav Rybák a představitelé Krajské zdravotní, Jiří Novák, předseda představenstva, Radek Scherfer, místopředseda představenstva, Petr Fiala, generální ředitel a primář Ivan Staněk.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

6:04 Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

Měla by se země zmítaná vojenským konfliktem, potlačující politickou opozici, cenzurující média a to…