Hejtman Bubeníček: Zařazení festivalu do Rodinného stříbra je zcela na místě

07.07.2016 21:11

Uplynulé sváteční dny využili organizátoři 12. ročníku hudebního festivalu Klášterecké hudební prameny, který zařadili krajští zastupitelé do prestižního programu Rodinné stříbro Ústeckého kraje, k jeho slavnostnímu zahájení. Zatímco první večer patřil posluchačům v německé partnerské obci Grossrückerswalde, v následujících dnech bude až do 10. července žít hudbou zámek v Klášterci nad Ohří. „Vedle přízviska město porcelánu tak získáváme i označení město hudby,“ řekl ve svém úvodním slově starosta Klášterce nad Ohří Štefan Drozd.

Hejtman Bubeníček: Zařazení festivalu do Rodinného stříbra je zcela na místě
Foto: ČT
Popisek: Hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček

Středeční Galavečer filmových a slavných melodií, který do posledního místa zaplnil nádvoří kláštereckého zámku, a který si nenechala ujít řada významných osobností z celého regionu včetně hejtmana kraje Oldřicha Bubeníčka s manželkou, zahájil spoluzakladatel festivalu Jaroslav Svěcený. Jeden z našich nejvýznamnějších současných houslistů vystoupil spolu s velkým dámským orchestrem Bon Art pop orchestra. Mluvené slovo doplnila herečka Simona Postlerová. „Osobně vidím, že si hudební festival získává stále větší oblibu. S ohledem na jeho široce nadregionální a přeshraniční působnost je zde zařazení do programu Rodinného stříbra a finanční podpora kraje na svém místě,“ dodal Oldřich Bubeníček.

Klášterecké hudební prameny tradičně představují také mezinárodní mistrovské houslové kurzy. „V letošním roce máme jedenáct účastníků z tuzemska i ze zahraničí,“ upřesnil ředitel festivalu Petr Hybner s tím, že zájem o studium u houslového virtuosa Jaroslava Svěceného každoročně převyšuje kapacity.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice