Hejtman Bubeníček jednal s ministrem dopravy o situaci kolem sesuvu u dálnice D8

16.10.2015 15:48

Ústecký kraj chce zachovat trať 097, prioritou je ale dostavba dálnice.

Hejtman Bubeníček jednal s ministrem dopravy o situaci kolem sesuvu u dálnice D8
Foto: Redakce
Popisek: hejtman Bubeníček (KSČM)

Hejtman Oldřich Bubeníček a radní pro dopravu Jaroslav Komínek se spolu s ministrem dopravy Danem Ťokem sešli znovu u jednoho stolu, aby jednali o situaci kolem sesuvem poškozené oblasti pod kamenolomem v Dobkovičkách u stavby dálnice D8. Hlavním bodem schůzky byla i budoucnost železniční tratě 097 z Lovosic do Teplic, kterou právě sesuv poškodil.

„Jak jsem již několikrát uvedl, zájem Ústeckého kraje se nemění a stále s touto tratí do budoucna počítáme. Máme na ní platnou objednávku u Českých drah a v dlouhodobém výhledu je tato trať i zahrnuta do plánu dopravní obslužnosti. Je to pro nás významné spojení pro občany nejen pro cestu do zaměstnání, ale i jako víkendová doprava sloužící turistům, rekreantům a chalupářům," uvedl radní pro dopravu Jaroslav Komínek.

Hejtman i radní znovu zdůraznili, že obnova tohoto železničního spojení je pro regionální dopravu v kraji velmi významná. Podle ministra dopravy nyní pracuje Správa železničních a dopravních cest na několika variantách technického řešení stabilizace svahu v místě trati a následně vybranou variantu připraví k realizaci. Obě strany se však shodly na tom, že je nezbytné bez průtahů pokračovat v dokončení dálnice D8. V případě, že se na stavbě objeví komplikace, je Ústecký kraj dle možností pomoct s jejich řešením.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.