Hejtman Bubeníček poděkoval zástupcům měst a obcí

29.03.2016 5:34

V prostorách Krajského úřadu Ústeckého kraje se konal Sněm Severočeského sdružení obcí (SESO). Delegáty Sněmu pozdravil v úvodu hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček a poděkoval za spolupráci měst a obcí.

Hejtman Bubeníček poděkoval zástupcům měst a obcí
Foto: Redakce
Popisek: hejtman Bubeníček (KSČM)

Součástí programu Sněmu byly též prezentace činnosti některých klíčových odborů krajského úřadu. Přítomni byli představitelé SESO, předseda Petr Medáček a výkonný ředitel Vladislav Raška. Sněm projednal mimo jiné zprávu o činnosti a hospodaření za rok 2015, provedl dovolbu členů Rady SESO a projednal program činnosti a návrh rozpočtu na rok 2016.

„Především bych chtěl představitelům měst a obcí poděkovat za jejich práci, bez úzké spolupráce kraje s obcemi si nelze dobré fungování kraje představit. Krajský úřad pak pro občany měst a obcí zajišťuje řadu činností a služeb, například v oblasti veřejné dopravy, školství a zdravotnictví,“ řekl hejtman Oldřich Bubeníček.

Do programu Sněmu byly začleněny prezentace a diskuze ke stěžejním problémům v oblasti dopravy a dopravní infrastruktury (odbor dopravy a silničního hospodářství), k Programu obnovy venkova ÚK 2016 (odbor regionálního rozvoje), k oblasti školství (odbor školství, mládeže a tělovýchovy) a k problematice v sociální oblasti (odbor sociálních věcí).

SESO sdružuje více než 120 obcí a měst Ústeckého kraje

Severočeské sdružení obcí (SESO) vzniklo v roce 1993 jako nástupnická organizace Sdružení severočeských měst a obcí a Regionálního ekofondu pánevní oblasti. V roce 2002 byla podepsána smlouva o spolupráci mezi Severočeským sdružením obcí a Ústeckým krajem. V současnosti sdružuje SESO více než 120 obcí a měst Ústeckého kraje. Na základě této smlouvy jsou zástupci SESO navrhováni za členy jednotlivých výborů a komisí Zastupitelstva a Rady Ústeckého kraje. Členové SESO se podílejí na tvorbě důležitých rozvojových dokumentů Ústeckého kraje, především v oblasti životního prostředí.

Účelem Sdružení je napomáhat vzájemné informovanosti mezi obcemi, koordinovat jejich akce přesahující rámec územního obvodu jedné obce, vytvářet podmínky pro součinnost ve všech oblastech, v nichž obce vyvíjejí svou činnost, se zvláštním zřetelem na rozvíjení samosprávy.

Sněm Sdružení je nejvyšším orgánem Sdružení, je složen ze zástupců obcí, přičemž každý okres deleguje maximálně 10 zástupců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…