Hejtman Červíček: Z nejhoršího jsme venku. Přesto všechny prosím, aby byli nadále obezřetní

23.04.2021 21:12

Za poslední týden v Královéhradeckém kraji přibylo 329 nových případů nákazy covid-19, což je velký rozdíl oproti přelomu února a března, kdy nově nakažených v kraji týdně přibylo v průměru 5 000. Aktuálně je Královéhradecký kraj jeden z nejméně zasažených regionů ČR a díky tomu zde můžou v pondělí znovu otevřít školky bez toho, aniž by se v nich děti musely testovat nebo nosit roušky.

Hejtman Červíček: Z nejhoršího jsme venku. Přesto všechny prosím, aby byli nadále obezřetní
Foto: ODS
Popisek: Martin Červíček

„Od poloviny března zaznamenáváme trend slábnutí epidemie. Snižování týdenních přírůstků nákazy a také výsledky testování ve školách nám dávají naději, že jsme z nejhoršího skutečně venku. Přesto moc všechny prosím, aby byli nadále obezřetní zejména při dodržování základních hygienických pravidel,“ uvedl hejtman Martin Červíček.

Velmi pozitivní zprávou, je také to, že v nemocnicích v regionu je přes 25 % volných intenzivních lůžek pro všechny pacienty a nemocnice se postupně vrací do standardní operační péče.

„Byť je epidemická situace v našem kraji na dobré cestě, nechceme polevit v trasování nových ohnisek nákazy. Ve spolupráci s krajskými hygieniky se proto snažíme monitorovat jakýkoliv výkyv. Po dohodě s obecními samosprávami hodláme zřídit mobilní odběrové stanoviště na místech, kde dochází k náhlému nárůstu nově nakažených, byť v malých číslech. Lidé tak budou mít možnost se nechat dobrovolně otestovat, aniž by museli absolvovat cestu na odběrové místo,“ doplnil hejtman.

Jako jedno z takových ohnisek hygienici aktuálně vyhodnotili Jeníkovice na Hradecku, kam o víkendu zamíří odběrový tým hasičského záchranného sboru a umožní zde obyvatelům nechat si provést antigenní test na covid-19.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

18:05 Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k neúčasti hnutí ANO na jednání o důchodové reformě n…