Hejtman Čunek: Baťův mrakodrap bude mít nové páternostery

20.03.2018 4:33

„Budeme usilovat o získání finančních prostředků na tento projekt z evropských dotací i státního rozpočtu, které by mohly pokrýt až 90 % celkových nákladů," informoval hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek s tím, že revitalizace bude rozdělena do šesti samostatných částí.

Hejtman Čunek: Baťův mrakodrap bude mít nové páternostery
Foto: repro youtube regionalnitelevize.cz
Popisek: Jiří Čunek

„Jsou jimi obnova páternosteru,úprava Expozice ve 2. etáži, obnova teracových podlah ve 3. etáži, rekonstrukce rozvodny nízkého napětí, stavební úpravy vstupu do budovy a modernizace výtahů," vyjmenoval hejtman Čunek.

Budovu nechal v letech 1936 až 1938 podle projektu Vladimíra Karfíka postavit Jan Antonín Baťa, jako nové sídlo ředitelství firmy Baťa. V letech 2003 až 2004 prošla budova rozsáhlou a nákladnou rekonstrukcí. Od té doby zde sídlí Krajský úřad Zlínského kraje a také Finanční úřad pro Zlínský kraj.

Budova je jednou z vrcholných staveb předválečné funkcionalistické architektury a je proto vedena na seznamu kulturních památek České republiky.

Jiří Čunek

  • KDU-ČSL
  • ANO křesťanským hodnotám
  • senátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Piráti a STAN se bojí svobody projevu

7:17 Mach (SPD): Piráti a STAN se bojí svobody projevu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k cenzurním praktikám stran vládnoucí pětikoalice