Hejtman Čunek: Kladným hospodařením nemocnice vytvářejí podmínky pro rozvoj

25.08.2019 18:15

Nemocnice ve Zlínském kraji dosáhly v prvním pololetí 2019 příznivého výsledku hospodaření

Hejtman Čunek: Kladným hospodařením nemocnice vytvářejí podmínky pro rozvoj
Foto: repro youtube regionalnitelevize.cz
Popisek: Jiří Čunek

S hospodařením nemocnic Zlínského kraje za první pololetí letošního roku se na svém pondělním zasedání seznámili krajští radní. Vyplývá z něj, že k 30. červnu 2019 dosáhly čtyři nemocnice vlastněné Zlínským krajem celkového kladného výsledku ve výši 50,866 milionu korun a jejich celkový čistý obrat činil 3,736 miliardy korun.

„Ke konci prvního pololetí hospodařila Kroměřížská nemocnice se ziskem 9,882 milionu korun, Uherskohradišťská nemocnice 26,384 milionu, Vsetínská nemocnice 11,408 milionu a Krajská nemocnice Tomáše Bati dosáhla zisku 3,211 milionu korun. Kladným hospodařením si nemocnice vytvářejí dobré ekonomické podmínky pro svůj další rozvoj,“ informoval hejtman Jiří Čunek, zodpovědný za oblast krajského zdravotnictví.

„I když oproti stejnému období loňského roku dosáhly krajské nemocnice vyšších příjmů, je jejich celkový výsledek hospodaření nižší o 39 milionů korun (v loňském prvním pololetí dosáhl 90 milionů korun). Tento pokles je však způsoben tím, že v nemocnicích došlo k významnému navýšení mezd u zaměstnanců, kdy osobní náklady vykazují meziroční nárůst o 198 milionů korun,“ dodal hejtman.

Jiří Čunek

  • KDU-ČSL
  • ANO křesťanským hodnotám
  • senátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).