Hejtman Čunek: Při dodržení opatření není důvod hromadné akce rušit

08.08.2020 13:17

Jednání hejtmana Jiřího Čunka a ředitelky Krajské hygienické stanice Zlínského kraje Evy Sedláčkové se starosty obcí s rozšířenou působností, poslanci a senátory za Zlínský kraj se uskutečnilo na krajském úřadě.

Hejtman Čunek: Při dodržení opatření není důvod hromadné akce rušit
Foto: repro youtube regionalnitelevize.cz
Popisek: Jiří Čunek

Smyslem jednání bylo informovat přítomné o aktuální situaci týkající se výskytu onemocnění COVID-19 v kraji a souvisejících protiepidemických opatření, zejména s ohledem na množství společenských akcí, které se konají ve Zlínském kraji.

„Jsem velmi rád, že jsme toto setkání uspořádali. Snažili jsme se starosty i ostatní pořadatele akcí nabádat, ať dodržují platná vládní opatření, ale zároveň ať se nebojí organizovat hromadné akce, pokud je to jen trochu možné, a to v zájmu toho, aby se společenský život v našem kraji nezastavil a šel dál normální cestou,“ uvedl hejtman Jiří Čunek.

Anketa

Je pro vás podstatné, koho ve volbách podporují umělci a jiné známé osobnosti?

1%
97%
hlasovalo: 19615 lidí

Ředitelka Krajské hygienické stanice Zlínského kraje Eva Sedláčková k tomu dodala: „Všechna lokální ohniska nákazy, která jsme ve Zlínském kraji měli, tedy Uherský Brod, Napajedla a Vlčnov, se nám podařilo včas lokalizovat, nastavit potřebná opatření a celou situaci velmi dobře zvládnout. Situace v našem kraji tedy není nikterak dramatická a při dodržování mimořádných opatření Ministerstva zdravotnictví není nutné hromadné akce rušit. S organizátory akcí pravidelně komunikujeme a mohou s námi všechno potřebné konzultovat.“

Pořadatelé akcí nemají vůči krajské hygieně ohlašovací povinnost, jejich povinností je však zajistit během akce dodržování mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví, které u venkovních hromadných akcí stanovuje limit maximálně 1000 osob ve stejný čas, u akcí konaných převážně ve vnitřních prostorech limit max. 500 osob ve stejný čas a u akcí ve vnitřních prostorech s účastí více než 100 osob rovněž povinnost nosit roušku či jinou ochranu nosu a úst.

Jak dále uvedla ředitelka Eva Sedláčková, bylo od začátku pandemie COVID-19 na krajskou hygienu nahlášeno již 773 přestupků. Drtivá většina z nich (cca 90 %) se týkala porušení nařízení nosit roušku nebo porušení zákazu volného pohybu. Nahlášen však byl například i případ nabízení ochranných pomůcek v době, kdy je nebylo možné volně prodávat.

Jiří Čunek

  • KDU-ČSL
  • ANO křesťanským hodnotám
  • senátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…