Hejtman Čunek: Veřejná správa je od toho, aby ekonomiku znovu nastartovala

31.05.2020 14:09

Komentář na facebookovém profilu k předběžnému opatření ÚOHS

Hejtman Čunek: Veřejná správa je od toho, aby ekonomiku znovu nastartovala
Foto: repro youtube regionalnitelevize.cz
Popisek: Jiří Čunek

Ano, ÚOHS opravdu vydal předběžné opatření, kterým pozdržel podpis smlouvy s vítězem veřejné zakázky na kompletní projektovou dokumentaci nové krajské nemocnice. Úřad ani jinou možnost neměl, jelikož by musel už teď v pondělí vydat jasné rozhodnutí. Chápu, že si takto vzal čas navíc. Je jedině dobře, když se celá věc přezkoumá a nebudou pochybnosti. I podle mluvčího ÚOHS se jedná o procesní záležitost, která se vydává téměř ke každému správnímu řízení. Projektová dokumentace k nové nemocnici je nesmírně náročná a komplexní věc.

Jsem velice rád, že se nám daří investovat. Kraj se nemá v době krize chovat jako domácnost, která spíš šetří. Veřejná správa je od toho, aby ekonomiku znovu nastartovala, dávala pobídky, možnosti firmám si vydělat. A co nás tedy všechno čeká? Stěžejní investice plánujeme ve zdravotnictví, jak jistě víte. Do sociální oblasti půjdou nyní tři miliony korun. Investiční akce ve školství jsme naplánovali na devadesát milionů. A to samozřejmě není zdaleka všechno. Musíme investovat. Ne navzdory ekonomické recesi, ale právě kvůli ní.

A na závěr mi dovolte se s vámi podělit o jednu malou radost. Minulý týden by slovanský papež Jan Pavel II. oslavil sté narozeniny. Při této příležitosti jsme položili základní kámen budoucího památníku v obci Tupesy, který připomíná papežovu návštěvu v roce 1990. Taky si na to nadšení vzpomínáte? Autorem památníku jsou sochaři Otmar Oliva a Petr Novák. Moc se na něj těším. Bude to krásný a milý prvek v krajině.

Jiří Čunek

  • KDU-ČSL
  • ANO křesťanským hodnotám
  • senátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.