Hejtman Franc: O zakázku na modernizaci náchodské nemocnice se bude soutěžit půl roku

23.06.2015 9:40

Významnou veřejnou zakázku na modernizaci a dostavbu Oblastní nemocnice Náchod by měl Královéhradecký kraj vyhlásit v průběhu července. Návrh a odůvodnění zakázky schválila Rada kraje a dnes je na svém jednání posvětilo i krajské zastupitelstvo. Maximální přípustná hodnota zakázky bude 1,2 miliardy korun bez DPH.

Hejtman Franc: O zakázku na modernizaci náchodské nemocnice se bude soutěžit půl roku
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Hejtman Lubomír Franc

„Významnou zakázku bychom měli vyhlásit do tří týdnů. Je to pro nás důležitý krok, jedná se o velice nákladnou stavbu, proto se důsledně pracovalo na zadávacích podmínkách. Soutěžit by se mělo šest měsíců. Koncem letošního nebo začátkem roku 2016 bychom mohli podepsat smlouvu s dodavatelem a v únoru by se mohlo předat staveniště,“ řekl na jednání zastupitelstva hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc. Ten také připomněl možnost posudku České komory stavebních ekonomů, která se specializuje na stanovení ceny projektů. „Po posouzení umí komora vyčíslit mimořádně nízkou nabídkovou cenu. Pokud by pak nám nabízená cena byla podezřele nízká, budeme mít zdůvodnění takovou firmu vyloučit. Stanovisko komory je směrodatné i v případě odvolání u Úřadu pro hospodářskou soutěž,“ vysvětluje hejtman Franc.

Jako základní hodnotící kritérium veřejné zakázky bude nejnižší nabídková cena, přičemž maximální přípustná hodnota zakázky bude stanovena na 1,2 miliardy korun bez DPH. V zadání bude kladen velký důraz na technické a kvalifikační požadavky na dodavatele stavby. Ty budou zadány tak, aby zajistily, že plnění veřejné zakázky bude mít na starosti dodavatel s odpovídajícími zkušenostmi, materiálním a personálním zázemím. „Po budoucím dodavateli stavby budeme požadovat například zkušenosti z řízení výstavby velkých staveb v oblasti zdravotnictví,“ doplnil radní pro oblast investic Josef Dvořák.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.