Hejtman Grolich: Hry dětské olympiády vychovávají k zdravému životnímu stylu

28.11.2020 14:51

Jihomoravský kraj vyšle svoje reprezentanty na X. letní olympiádu dětí a mládeže ČR 2021, která se uskuteční od 27. června do 2. července 2021 v Olomouckém kraji. Jednání rady doporučilo zastupitelstvu schválit účast jihomoravské reprezentace.

Hejtman Grolich: Hry dětské olympiády vychovávají k zdravému životnímu stylu
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Jan Grolich

Na programu X. letní olympiády dětí a mládeže je celkem 20 sportovních soutěží. Jihomoravský kraj vyšle celkem 316 účastníků – půjde o 265 sportovců, 48 trenérů a tři vedoucí výpravy. Celkový předběžný návrh rozpočtu na účast jihomoravské reprezentace na hrách letní olympiády činí 3 miliony korun.

„Hry dětské olympiády mladým sportovcům navozují atmosféru opravdových olympijských her. To vede k výrazné motivaci dětí a mládeže k aktivnímu využívání volného času a vychovává je ke zdravému životnímu stylu. Věřím, že v Olomouci naše reprezentace naváže na výrazné úspěchy z minulých ročníků olympiád a snad už i epidemiologická situace bude ke konání her příznivá,“ řekl hejtman Jan Grolich.

Anketa

Jste pro otevření obchodů a restaurací?

59%
41%
hlasovalo: 21549 lidí

Olympiáda dětí a mládeže České republiky (ODM) je nejvýznamnější sportovní mládežnickou akcí České republiky. ODM je projektem Českého olympijského výboru, který si ke spolupráci vybírá jako pořadatele jednotlivé kraje České republiky. Jde o soutěž krajských reprezentací nejlepších českých sportovců ve věku zpravidla 12 až 16 let.

Vítězem minulé IX. Letní olympiády dětí a mládeže se v roce 2019 stala reprezentace hlavního města Prahy. Nejvíce zlatých medailí (30) si ale z Liberce odvezli mladí sportovci na jižní Moravu. V celkovém hodnocení skončil Jihomoravský kraj na třetím místě za druhým Středočeským krajem.

Dětské olympiády se odehrávají ve dvouletých cyklech, střídají se letní a zimní olympiády. První ročník letní olympiády se uskutečnil v roce 2003 v Pardubickém kraji. Jihomoravský kraj se tohoto projektu účastní od roku 2003 a sám byl pořadatelem ODM již dvakrát, a to v letech 2005 a především 2017 – v tomto roce se Jihomoravský kraj stal i celkovým vítězem. Veškeré informace o projektu dětských olympiád, které se svým významem zařadily mezi nejvýznamnější sportovní akce v kategorii dětí a mládeže, konané na území ČR, poskytují internetové stránky ČOV (ZDE) a také stránky výpravy JMK na sociální síti (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Zdravotní péče je veřejná služba, která musí být kdykoli dostupná všem

20:07 Okamura (SPD): Zdravotní péče je veřejná služba, která musí být kdykoli dostupná všem

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zhoršující se dostupnosti zdravotní péče