Hejtman Hašek: Babišův hnojomet neví, že jsem jedním z nich - také "hasím", a to spoustu problémů

14.08.2016 14:04

V sobotu se zoufalý holdingový hnojomet MfDnes zaměřil na můj vztah k dobrovolným hasičům. Vážím si obrovským způsobem jejich práce, nasazení i obětavosti a podporuji kontinuálně dobrovolné hasiče i další složky IZS od mého nástupu do funkce hejtmana Jihomoravského kraje a tedy šéfa krajského IZS.

Hejtman Hašek: Babišův hnojomet neví, že jsem jedním z nich - také "hasím", a to spoustu problémů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

Za 8 let jsem zažil řešení mnoha mimořádných událostí, nevyjímaje velké povodně, požáry, sesuvy svahů a neumím si představit, jak bychom je bez dobrovolných i profesionalních složek IZS zvládli. Vim také dobře z komunální úrovně, že bez dobrovolných hasičů se neobejde žádná obec ani její samospráva i v jiných potřebách než "jen" řešení krizových situací.

Hasiči jsou solí spolkového života predevším na našem venkově a cením si velmi také jejich práce s mládeží. Na jižní Moravě na můj návrh krajská samospráva každoročně z rozpočtu Jihomoravskéhom kraje podporuje jak vybavení technikou, opravy hasičských zbrojnic, tak i spolkovou činnost Sdružení hasičů Čech ,Moravy a Slezska a Moravské hasičské jednoty, stejně tak významné akce v oblasti požárního sportu, jako bude např. za dva týdny také republikový šampionát v Brně.

Se SH ČMS i MHJ kraj spolupracuje na základě dlouhodobých memorand, mj.v rámci teto spolupráce s hasičskými spolky došlo od roku 2010 také k postupnému vybavení všech okresních sdružení i krajského sdružení dopravní technikou, která patří jihomoravským dobrovolným hasicum a ti ji využívají podle svých stavovských předpisů.

Při své práci a kontaktech s dobrovolnými hasiči jsem se v průběhu let rozhodl stát se jedním z nich, vždyť hejtman v přeneseném slova smyslu také často "hasí" spoustu problémů, nejen v rámci IZS. Stal jsem se tedy členem Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska se všemi právy a povinnostmi, včetně práva nosit slavnostní uniformu podle příslušných předpisů sdružení.

Nesmírně si vážím i ocenění, která jsem získal od složek IZS, včetně nejvyššího hasičského vyznamenání-Řádu sv.Floriána či Řádu Tita Kršky. Ještě jednou při příležitosti dnešního dalšího špinavého útoku Mladé fronty Dnes děkuji za práci všem jihomoravským dobrovolným i profesionálním hasičkám a hasičům, přeji jim vždy úspěšný zásah, pokud bude potřeba a poté šťastný návrat na hasičské zbrojnice a stanice a k jejich blízkým. 

Kdyby MfD řekla, mohl jsem jim dodat fotku...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čunek (KDU-ČSL): Náš stát se vzdal schopnosti se bránit

16:21 Čunek (KDU-ČSL): Náš stát se vzdal schopnosti se bránit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důsledkům zrušení povinné základní vojenské služby