Hejtman Hašek: Čínským partnerům prezentujeme potenciál jižní Moravy

09.05.2016 19:58

Delegace z Hainanu zavítala do Jihomoravského kraje. Zajímá se o letiště, turistiku i víno.

Hejtman Hašek: Čínským partnerům prezentujeme potenciál jižní Moravy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

Jihomoravský kraj uzavřel dohodu o spolupráci s čínskou provincií Hainan ani ne před dvěma týdny a už mohl přivítat první delegaci, která se přijela seznámit s nabídkou jižní Moravy.

"Přivítal jsem delegaci naší přátelské čínské provincie Hainan vedenou výkonným viceguvernérem panem Mao Chaofeng. Čínským partnerům prezentujeme inovační, hospodářský i turistický potenciál jižní Moravy," řekl k programu hejtman Michal Hašek.

Na letišti, kde program delegace začínal, se zástupci vlády i firem seznámili s provozem letiště i plánem na jeho rozšíření, představena jim byla také turistická lákadla jižní Moravy, včetně vinařství a folklóru, a zaměření kraje na vědu, výzkum a inovace.

V Číně stoupá zájem o moravské víno

"V Lednici jsme si prošli park, zámek a Multifunkční centrum. Navštívili jsme i lázně, kde si čínští hosté poslechli vše o léčivých schopnostech jodobromové vody a nabídce lázní, která je velmi zaujala a chtěli by na Hainanu vybudovat něco obdobného," uvedl hejtman.

V Čínské lidové republice stále stoupá zájem i o moravské víno. “Pozvali jsme proto čínskou delegaci do Národního vinařského centra, kde mohli ochutnat to nejlepší z našich vinohradů," doplnil hejtman, který věří, že jižní Morava má čínským investorům i turistům co nabídnout. A dnes to byla první malá ochutnávka pro Hainan.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

15:14 Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k nové metodice poskytování dietní stravy v rámci šk…