Hejtman Hašek: Dětská léčebna v Ostrově u Macochy má tři nové pokoje pro rodiče malých pacientů

28.02.2016 15:42

Dětská léčebna se speleoterapií Ostrov u Macochy má od 24. února 2016 tři nové pokoje pro rodiče malých pacientů od 4 do 6 let, kteří musí mít doprovod rodiče. Slavnostního otevření pokojů v budově Havaj jsem se zúčastnil spolu s náměstkem Markem Šlapalem.

Hejtman Hašek: Dětská léčebna v Ostrově u Macochy má tři nové pokoje pro rodiče malých pacientů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

Jsem rád, že k současným třem pokojům přibydou čtyři další. Díky nim bude možné přijmout více pacientů od čtyř do šesti let, kteří musí mít doprovod rodiče. Děti, které se nemohou vzhledem k věku zúčastnit terapie samy, tak už nemusí zůstávat doma. Jsem rád, že zároveň s novými pokoji vzniklo také nové parkoviště. Věřím, že jde o velmi účelně vynaloženou investici, která bude dobře sloužit těm, kterým je určena – malým pacientům a jejich rodičům.

Děkuji všem, kdo se o to zasloužili. Dluh, který zde ještě cítím za Jihomoravský kraj, je otázka nového objektu. Letos se budeme věnovat projektové přípravě. Po krajských volbách předpokládám, že jakákoliv krajská samospráva takovému bohulibému projektu dá zelenou.

Dětská léčebna se speleoterapií v Ostrově u Macochy funguje už více než třicet let. K terapii a léčbě chorob dýchacího ústrojí ale také třeba atopického ekzému nebo cystické fibrózy slouží jedinečné mikroklima Císařské jeskyně. Zařízení je součástí příspěvkové organizace kraje Jihomoravské dětské léčebny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

6:04 Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

Měla by se země zmítaná vojenským konfliktem, potlačující politickou opozici, cenzurující média a to…