Hejtman Hašek: Dezinfekční přípravky budou na každém kroku. Epidemie žloutenky pokračuje

03.09.2016 7:32

S ohledem na pokračující situaci epidemického výskytu infekční žloutenky v Jihomoravském kraji se hejtman Michal Hašek obrátil 2. září se žádostí o kompletní informace o aktuálním vývoji na ředitele Krajské hygienické stanice v Brně.

Hejtman Hašek: Dezinfekční přípravky budou na každém kroku. Epidemie žloutenky pokračuje
Foto: red
Popisek: Exhejtman Michal Hašek

„Na základě aktuálních informací oslovíme všechny příspěvkové organizace Jihomoravského kraje v oblasti školství, kultury a památkové péče, zdravotnictví a sociálních věcí, abychom měli informace, jakým způsobem informují své klienty o šíření žloutenky v kraji a zda už uskutečnily organizace nějaká preventivní opatření,“ řekl hejtman Michal Hašek s tím, že ředitelka krajského úřadu zašle dopis na všechny obce Jihomoravského kraje s informací, jakým způsobem přijal preventivní opatření přímo krajský úřad.

Během pondělního dne se prevence dotkne také budov krajského úřadu na Žerotínově náměstí a na Cejlu.

„Stojany s dezinfekčními přípravky umístíme u vstupů do budov krajského úřadu na Žerotínově náměstí i na Cejlu, u výtahů, k dispozici budou dezinfekční přípravky v každé kanceláři, v zasedacích místnostech. A dle potřeby je rozdáme zaměstnancům, aby je měli v kapse či kabelce,“ informovala o opatřeních ředitelka krajského úřadu Věra Vojáčková s tím, že upozornění z Krajské hygienické stanice je na informační tabuli u informací. 

http://khsbrno.cz/aktuality/epida/vha_vyskyt_jm_kraj_2016.pdf

V úterý se uskuteční koordinační schůzka mezi hejtmanem, ředitelem Krajské hygienické stanice v Brně a ředitelkou krajského úřadu, na níž se upřesní další možná opatření proti šíření žloutenky.

Všechna opatření jsou preventivní, ovšem s ohledem na informaci, že 80 % všech případů je nyní v okresech Brno-město a Brno-venkov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…