Hejtman Hašek: Do domova pro seniory investujeme kolem 200 milionů

16.07.2015 18:27

Hejtman Michal Hašek se ve čtvrtek 16. července 2015 zúčastnil kontrolního dne při výstavbě nového domova pro seniory v Újezdu u Brna.

Hejtman Hašek: Do domova pro seniory investujeme kolem 200 milionů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek

Michal Hašek si prohlédl pokračující stavbu spolu se starostou Janem Hradilem. „Stavba probíhá s předstihem oproti harmonogramu. Vznikne zde zařízení pro 100 klientů, z toho 80 v režimu chráněných lůžek pro klienty s Alzheimerovou chorobou či demencí,“ konstatoval krátce po návštěvě stavby Michal Hašek.

Jihomoravský kraj v posledních letech investoval ze všech krajů ČR nejvíce do infrastruktury týkající se péče o seniory. „Je nám jasné, jak se vyvíjí populační křivka. Populace stárne a bohužel ne všichni se o svoje rodiče a o svoje nejbližší dokáží postarat v kruhu rodinném. Kraj v této souvislosti investoval buď do novostaveb domovů pro seniory – příkladem může být právě stavba v Újezdu u Brna -, nebo jsme rozšířili kapacity našich stávajících zařízení například v Zastávce u Brna, Kyjově nebo Blansku. Soustředíme se přitom na seniory, u kterých se vyskytuje Alzheimerova nemoc nebo demence. Tady v Újezdu u Brna investujeme částku kolem 200 milionů korun,“ uvedl Michal Hašek.

„Tím, že se v tomto týdnu krajům podařilo definitivně vyjednat s vládou vrácené rozpočtového určení daní na úroveň z roku 2011 - a jižní Moravě to přinese ročně zhruba 350 milionů korun -, tak společně s koaličními partnery projednáme další investice do sociálních zařízení na jižní Moravě – jsou rozpracované projekty například v Hustopečích, Miroslavi, Ivančicích nebo například v Bučovicích,“ dodal jihomoravský hejtman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…