Hejtman Hašek: Dříve přísně utajované a nepřístupné prostory budou co nejvíce využity

03.09.2015 15:18

Kraj podpoří kryt pod Špilberkem, turistiku i oblíbené akce Agrární komory. Radní se seznámili také s bezpečností situací.

Hejtman Hašek: Dříve přísně utajované a nepřístupné prostory budou co nejvíce využity
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek

Na udržovací práce krytu pod Špilberkem 800 tisíc korun pro Americký fond. Na dotisk propagačních materiálů  Centrály cestovního ruchu – Jižní Morava 788 tisíc korun a jeden milion korun pro Regionální agrární komoru Jihomoravského kraje na akce v rámci projektů Podpora zemědělství v Jihomoravském kraji. Rada Jihomoravského kraje doporučila ve čtvrtek 3. září 2015 schválit zastupitelstvu kraje hned tři dotační projekty.

Americký fond o.p.s., Brno chce dotaci využít na udržovací práce v nedávno zpřístupněném krytu v Husově ulici. Kryt je součástí Integrovaného záchranného systému Jihomoravského kraje. „Kraj přispívá finančně Americkému fondu k tomu, aby byl kryt v majetku města Brna zpřístupněn veřejnosti. Budeme spolupracovat s krajskými školami, muzei a dalšími institucemi na co nejširším spektru využití dříve přísně utajovaných a nepřístupných prostor,“ sdělil hejtman Michal Hašek.

Americký fond má kryt v pětileté výpůjčce a chce jej zpřístupnit veřejnosti. Hlavním smyslem projektu je vytvořit z protiatomového krytu místo pro setkávání. Jihomoravský kraj navíc uzavřel s Americkým fondem memorandum o spolupráci.

Centrála cestovního ruchu – Jižní Morava, z.s.p.o., použije dotaci na spolufinancování projektu Zajištění udržitelnosti projektů a dotisk propagačních materiálů centrály. Jedná se o materiály: trhací mapa TOP výletní cíle, motivační leták TOP výletní cíle, materiál v čínském jazyce, průvodce po regionu, cyklo-slovníček, leták o Svatojakubské cestě, oblastní turistické mapy a mapa sklepních uliček.

Poslední doporučená dotace zamíří Regionální agrární komoře Jihomoravského kraje. „Agrární komora je dlouhodobým partnerem krajské samosprávy v Jihomoravském kraji, spolupracujeme například na projektech tykajících se řešení sucha, podpory závlahových systémů, na výběru a propagaci regionálních potravin,“ uvedl hejtman Hašek.

Kraj tím podpoří oblíbené akce a další projekty, jakými jsou soutěž Zlatá Chuť jižní Moravy a Regionální potravina Jihomoravského kraje, Jihomoravské dožínky, semináře pro zemědělce, provoz Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova a prezentaci na výstavě Země živitelka.

Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek také radní seznámil s aktuální bezpečnostní situací na jihu Moravy a s výstavbou stanového tábora v Břeclavi – Poštorné. Hejtman je také informoval o pravidelné komunikaci s ministerstvem vnitra.

Příští týden, ve středu 9. září 2015, se pak uskuteční řádné zasedání Bezpečnostní rady Jihomoravského kraje. A to v Hodoníně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

11:17 Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k psychotestům pro všechny držitele a nové zájemce o …