Hejtman Hašek: Identifikovali jsme dvaadvacet typů nebezpečí

07.06.2016 18:29

V prostorách velitelství výcviku Vojenské akademie Vyškov se dnes (7. června 2016) pod vedením hejtmana Michala Haška uskutečnilo řádné jednání Bezpečnostní rady Jihomoravského kraje.

Hejtman Hašek: Identifikovali jsme dvaadvacet typů nebezpečí
Foto: red
Popisek: Exhejtman Michal Hašek

Úterní jednání Bezpečnostní rady Jihomoravského kraje se zaměřilo na aktuální informace od Armády ČR, Policie ČR, Hasičského záchranného sboru ČR JMK a Zdravotnické záchranné služby JMK.

"Mluvili jsme o plnění memoranda o vyrozumívání hejtmanů a starostů při mimořádných situacích. Připravili jsme pro starosty školení, abychom je seznámili s nastaveným systémem. Už několikrát jsem se osobně přesvědčil, ze funguje a funguje dobře," uvedl hejtman Hašek.

Zástupci Jaderné elektrárny Dukovany seznámili členy bezpečnostní rady s fungováním informačního střediska, kde by v případě potřeby získala média veškeré potřebné informace, jež by dále předávali novináři veřejnosti.

"Informoval jsem bezpečností radu také o schůzce s policejním prezidentem, na které jsme mluvili o fungování letecké záchranné služby na jižní Moravě od 1. ledna 2017. Pro nás je důležité, aby ani od nového roku pacienti nepoznali rozdíl a potřebnou péči dostali včas," doplnil hejtman Hašek s tím, že dalším bodem byly informace o provedení analýzy rizik kraje, která navazuje na vládní analýzu.

"Bylo identifikováno 22 typů nebezpečí, a to včetně extrémního dlouhodobého sucha, vysoké teploty nebo vydatných srážek. S výsledky se bezpečnostní rada seznámí v září," sdělil hejtman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

6:23 Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…