Hejtman Hašek: Jihomoravský kraj podpoří kryt pod Špilberkem, sportovce i obec

17.09.2015 18:09

Jihomoravský kraj podpoří obecně prospěšnou společnost Americký fond, Svaz dělnických tělovýchovných jednot ČR, Sokolskou župu Jana Máchala a Projekt Rybník Srdíčko. Příslušná memoranda o spolupráci a dvě smlouvy o poskytnutí dotace podepsal ve čtvrtek 17. září 2015 se zástupci uvedených organizací a obcí hejtman Michal Hašek.

Hejtman Hašek: Jihomoravský kraj podpoří kryt pod Špilberkem, sportovce i obec
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

V případě Amerického fondu jde o spolupráci na zpřístupnění krytu a mapování poválečné historie. „Jedná se o neziskovou organizaci, která vznikla tady v Brně a od města Brna převzala do správy dosud utajovaný kryt Z10 pod brněnským Špilberkem. Kraji se líbí nápad udělat z tohoto krytu místo, na kterém se bude potkávat historie a kultura. Kryt bude zpřístupněn veřejnosti a předpokládám, že tam budou probíhat nejrůznější besedy s pamětníky, historiky, objekt bude využíván například také krajskými středními školami.

Memorandum o spolupráci je podepsáno na tři roky a Americký fond pomůže významně Jihomoravskému kraji s naším projektem „Jižní Morava 1938 – 1948, deset let, které změnily střední Evropu a jižní Moravu", kterým chceme přispět k připomenutí konce války. Jde o vyhledání pamětníků z obou stran hranice – tedy jak u nás v České republice a na jižní Moravě, tak v Rakousku a Německu -, a zaznamenávání jejich vzpomínek," konstatoval hejtman Michal Hašek.

Kraj se ve čtvrtek oficiálně zavázal také k podpoře především mládežnického sportu podpisem memorand se zástupci Svazu dělnických tělovýchovných jednot České republiky a Sokolské župy Jana Máchala. Minulý týden navštívil hejtman Michal Hašek spolu s ministryní školství, mládeže a tělovýchovy Kateřinou Valachovou největší areál Sokola v České republice, a to areál Sokola Brno I. Zástupci Sokola jim především představili projekt Dětského centra pro mladé sportovce.

Kraj podpoří dotací Projekt Rybník Srdíčko, který prosadil využití rybníka v Račicích-Pístovicích nejen pro chov ryb, ale i k rekreaci a odpočinku obyvatel.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.