Hejtman Hašek: Jsem proti těžbě štěrkopísku u Moravského Písku, může ohrozit Hodonínsko

12.03.2016 20:19

V Moravském Písku jednal v sobotu odpoledne hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek se starostkou Hanou Habartovou a místostarostou Leošem Filípkem o ohrožení obce záměrem těžařů na těžbu štěrkopísku v sousedním Uherském Ostrohu.

Hejtman Hašek: Jsem proti těžbě štěrkopísku u Moravského Písku, může ohrozit Hodonínsko
Foto: red
Popisek: Exhejtman Michal Hašek

"Vyslechl jsem si názory a argumenty vedení obce, seznámil se s usnesením zastupitelstva Moravského Písku a dalšími podklady. Jednoznačně se stavím za nesouhlasné stanovisko Moravského Písku se záměry těžařů, protože podle dostupných informací existuje velké riziko mnoha negativních vlivů na kvalitu života v Moravském Písku a okolí, velmi vážný je např. argument o ohrožení kvality zásob podzemní pitné vody pro široké okolí," uvedl Michal Hašek.

Jak doplnil, dohodli se na společném postupu obce a kraje. "Tak do 1 měsíce společně uspořádáme veřejnou diskusi na toto téma přímo v Moravském Písku za účasti veřejnosti, dotčených obcí, institucí a pozveme i těžaře," sdělil hejtman.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

4:32 Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…