Hejtman Hašek: Každý jeden zachráněný život v česko-rakouském příhraničí za to úsilí stojí

24.06.2016 7:35

Jihomoravští i dolnorakouští záchranáři budou moct zasahovat i u sousedů.

Hejtman Hašek: Každý jeden zachráněný život v česko-rakouském příhraničí za to úsilí stojí
Foto: red
Popisek: Exhejtman Michal Hašek

Záchranáři z Jihomoravského kraje už brzy budou moct zasahovat v Dolním Rakousku a naopak. Umožní jim to Dohoda o přeshraniční spolupráci v oblasti zdravotnické záchranné služby mezi spolkovou zemí Dolní Rakousko a Jihomoravským krajem, kterou  23. června 2016 schválilo krajské zastupitelstvo.

„Díky dohodě budou moct neodkladnou pomoc pacientům poskytovat oba záchranné systémy bez ohledu na státní hranici, tedy záchranky pozemní i letecké. Každý jeden zachráněných život v česko-rakouském příhraničí bude stát za toto úsilí," sdělil hejtman Michal Hašek.

Dohoda je specifikací spolupráce, která byla deklarována letos v lednu podpisem Rámcové smlouvy mezi Českou republikou a Rakouskou republikou o přeshraniční spolupráci v oblasti zdravotnické záchranné služby. Obě smluvní strany se ve smlouvě zavázaly ke vzájemné reciprocitě přeshraniční spolupráce a její využívání v těch případech, kdy to bude z časového hlediska s ohledem na rozmístění výjezdových základen a odpovídajících zdravotnických zařízení vhodné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

13:09 Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na urážky v komentářích