Hejtman Hašek: Ke Grand Prix začnou jednat právníci státu, kraje a města

23.06.2015 9:07

Vyjádření k aktuální situaci kolem financování Grand Prix ČR:

Hejtman Hašek: Ke Grand Prix začnou jednat právníci státu, kraje a města
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek

Závěry z včerejšího jednání o Grand Prix ČR jsou následující - stát, kraj i město mají zájem o udržení Grand Prix ČR nejen v letošním roce, ale budou společně usilovat o dohodu s Dorna Sports a AMD a.s. o 3-5leté smlouvě na nové ročníky Grand Prix ČR od roku 2016.

Za tím účelem se pokusíme co nejdříve vytvořit memorandum veřejného sektoru o zájmu na budoucnosti Grand Prix ČR s principy a rozdělením rolí (MŠMT, MMR, Jihomoravský kraj a město Brno).

Paní ministryně se co nejdříve sejde s vedením Dorna Sports, aby je informovala o aktuální situaci a získala ujištění o zajmu a podmínkách další budoucnosti Grand Prix ČR.

K financování letoška - navržený text smlouvy o podpoře Grand Prix ČR městem Brnem je z pohledu krajského úřadu v nynější verzi právně rizikový v oblasti veřejné podpory a veřejných zakázek a neumožnil by zapojení kraje, potažmo státu do financování Grand Prix ČR 2015 (20 mil. z rozpočtu Jihomoravského kraje, 30 mil. dotace MŠMT prostřednictvím Jihomoravského kraje).

Bude třeba vytvořit prostor k takovým změnám a úpravám, které umožní financování veřejnými penězi bez právních rizik, k tomu by měl okamžitě začít jednat pracovní tým právníků státu, kraje a města.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.