Hejtman Hašek: Kraje dlouhodobě podpořily spravedlivé odměňování

08.09.2016 15:42

Asociace krajů ČR dnes jednala u premiéra Bohuslava Sobotky s ministryní práce a sociálních věcí a zástupci odborářů v dopravě k odměňování řidičů autobusů.

Hejtman Hašek: Kraje dlouhodobě podpořily spravedlivé odměňování
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

účastnil jsem se za Asociaci krajů ČR dnešního jednání u premiéra Bohuslava Sobotky s ministryní práce a sociálních věcí a zástupci odborářů v dopravě k odměňování řidičů autobusů. Kraje dlouhodobě podpořily spravedlivé odměňování lidí,kteří mají každodenně odpovědnost za stovky a tisíce přepravených pasažérů. Návrh dohody projedná celostátní tripartita již příští pondělí a následně MPSV předloží vládě příslušný legislativní návrh. Bude znamenat zvýšení mzdového ohodnocení řidičů od 1.1.2017, předběžné propočty AKČR znamenají celostátně rozpočtový výdaj cca 1mld Kč,o kterém okamžitě zahajujeme jednání s vládou. Ta krajům kompenzuje také zvyšování tarifní ho odměňování ve školství,sociálních službách a zdravotnictví. Jsem rád,že došlo k rámcové dohodě a věřím,že bude úspěšně realizována.

Michal Hašek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

6:04 Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

Měla by se země zmítaná vojenským konfliktem, potlačující politickou opozici, cenzurující média a to…