Hejtman Hašek: Kvůli hnojometné kampani o rezignaci neuvažuji. Kvůli úsporám snad? Ať odstoupí zelený náměstek

05.08.2016 17:14

Reakce na výzvu Zelených a Pirátů:

Hejtman Hašek: Kvůli hnojometné kampani o rezignaci neuvažuji. Kvůli úsporám snad? Ať odstoupí zelený náměstek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

O rezignaci kvůli hnojometné kampani předvolebně rozpoutané stranickým listem ANO, neuvažuji. Náš kraj je úspěšný a je také třeba, aby se v záplavě negativních zprav, jejichž lídrem je právě stranický list ANO - brněnská MF Dnes, lidé mohli dozvědět pozitivní informace o práci kraje. 
Narozdíl od Brna kraj nevydává několik let vlastní tištěné periodikum (projekt Listy Jižní Moravy, nastartovaný našimi předchůdci, jsme ukončili ihned po doběhnutí původní smlouvy, ročně stál cca 8-9mil.Kč). 
 
Jestliže tedy kraj namísto cca 36 mil. Kč za noviny, které končily v koši či v kotli s reklamními letáky, vydal na pozitivní PR celkově částku ve výši cca jedné desetiny původních nákladu, ušetřili jsme kraji cca 32-33 mil.Kč, tj.90 % původních nákladů na propagaci. A za tuto úsporu vskutku rezignovat nehodlám. 
 
Zelení by měli zvažovat spíše rezignaci svého náměstka primátora Andera, který spolehlivě v pozici náměstka primátora pro rozvoj města Brna blokoval dlouhodobě přípravu nového územního planu města Brna, za peníze města platí odpůrce připravovaných  Zásad územního rozvoje Jmk či vyvolal nesmyslné referendum o poloze brněnského nádraží v situaci,kdy stát v uplynulých 15 letech investoval již cca 500 mil.Kč do projektové dokumentace tzv. odsunuté polohy nádraží, a několik miliard Kč šlo do přípravných prací. 
 
Namísto visuté kavárny nad brněnskou řekou by se zelený náměstek Ander měl spíše zabývat katastrofálním stavem dopravy a dopravní sítě ve městě, zejména neexistujícím Velkým městským okruhem. To jsou důvody na skutečnou úvahu o rezignaci, nikoliv však mojí, ale zástupce strany zelených na brněnském magistrátě Martina Andera. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

12:12 Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

Vyjádření prezidenta republiky na tiskové konferenci po setkání s místopředsedou vlády Marianem Jure…