Hejtman Hašek: Máme vážný zájem na přípravě strategické stavby, na kterou Blansko čeká desítky let

06.04.2016 11:49

Hejtman Michal Hašek a starosta Blanska Ivo Polák v úterý 5. dubna 2016 podepsali společné memorandum kraje a města o přípravě významné dopravní investice kraje - přemostění Svitavy a přeložení krajské komunikace úrovňově křížící železniční koridor.

Hejtman Hašek: Máme vážný zájem na přípravě strategické stavby, na kterou Blansko čeká desítky let
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

„Jde o přemostění řeky Svitavy z komunikace Svitavská na ulici Brněnskou. Řešení tohoto problému je pro Blansko důležité a zásadní. Usnadní život podnikatelům, kteří jsou v průmyslové zóně. Dále budou mít občané  lepší komfort, protože dosud především složky integrovaného záchranného systému  z hlediska provozu železnice mají velmi obtížný přístup na Staré Blansko. Memorandum vymezuje jednotlivé postupy kraje i města tak, aby  byl tento investiční záměr naplněn,“ řekl starosta Ivo Polák.

„Kraj i město mají vážný zájem na přípravě této strategické stavby, Blansko na tuto dopravní stavbu čeká desítky let. Za Jihomoravský kraj jsme připraveni k maximální součinnosti. Rozpočtové nároky budou velké, jde o investici ve stovkách milionů korun. Budeme jednat s vládou o pokračování  dotačního programu ze Státního fondu dopravní infrastruktury, druhý možný zdroj financování vidíme v realokaci peněz v rámci Operačního programu Doprava. Toto vidím jako možnosti, které kraj rozhodně využije, k tomu přidá prostředky z vlastního rozpočtu. Věřím, že v roce 2018 budeme připraveni na vyhlášení výběrového řízení a následně realizaci této významné dopravní stavby. Memorandem jsme si rozdělili úkoly pro přípravu tohoto investičního záměru včetně výkupu pozemků a pořízení projektové dokumentace a kraj po zajištění financování bude akci okamžitě realizovat,“ uvedl hejtman Michal Hašek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

15:14 Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k nové metodice poskytování dietní stravy v rámci šk…