Hejtman Hašek: Na dvaceti hektarech by měly vyrůst lázeňské domy, včetně jednoho se zaměřením na čínskou medicínu

29.04.2016 11:49

Úspěšné jednání v Číně a domluva na dalších přímo v Jihomoravském kraji, konkrétně přímo v Pasohlávkách. Hejtman Michal Hašek se v pátek sešel s partnery s provincie Hebei.

Hejtman Hašek: Na dvaceti hektarech by měly vyrůst lázeňské domy, včetně jednoho se zaměřením na čínskou medicínu
Foto: red
Popisek: Exhejtman Michal Hašek

„Dvě hodiny jsme jednali o přípravě projektu lázeňské zóny v Pasohlávkách, kde by na 20 hektarech měly vyrůst lázeňské domy, včetně jednoho se zaměřením na čínskou medicínu," řekl Michal Hašek s tím, ze kromě zvýšení zájmu o jižní Moravu ze strany lázeňských turistů přinese nová zóna i tolik potřebná pracovní místa do regionu, kde je to velmi potřeba.

„Příprava konkrétní dohody mezi investory je po loňském podpisu úvodního memoranda v běhu, v květnu nás čekají 2 kola návštěv a jednání v Jihomoravském kraji a přímo v Pasohlávkách. Obě strany mají maximální zájem na úspěchu tohoto pilotního projektu meziregionální spolupráce a investic mezi Českou republikou a Čínskou lidovou republikou. Provincie Hebei vybrala zkušeného a silného partnera, který má velké zkušenosti s developerskou činností v hotelnictví či oddechových zónách," doplnil hejtman Hašek.

Jak řekl, je si po dnešním jednání jistý, že v červnu bude dle schváleného harmonogramu přípravy projektu slavnostně podepsána investorská dohoda, a to v provincii Hebei za účasti předsedy vlády ČR a hejtmanem vedené delegace Jihomoravského kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…