Hejtman Hašek: Největším bohatstvím našeho veřejného zdravotnictví jsou šikovní lidé

07.06.2016 11:45

Pacienti Nemocnice Vyškov, která v okrese poskytuje léčebnou péči pro více než 90 000 obyvatel, mohou nyní využívat služeb nového CT přístroje. Nový přístroj pro nemocnici pořídil Jihomoravský kraj za 15 milionů korun. Provoz nového CT symbolicky zahájil hejtman Michal Hašek společně s náměstky hejtmana Markem Šlapalem a Romanem Celým, ředitelkou nemocnice Věrou Seidlovou a senátorem Ivo Bárkem.

Hejtman Hašek: Největším bohatstvím našeho veřejného zdravotnictví jsou šikovní lidé
Foto: red
Popisek: Exhejtman Michal Hašek

Hejtman Michal Hašek u příležitosti 65. výročí nemocnice poděkoval jménem kraje všem jejím současným i bývalým zaměstnancům.

„Přivezli jsme k tomuto jubileu vyškovské nemocnici dárek. Tím dárkem je dohoda se státem o tom, že ještě v letošním roce bude zahájena velká akce celkové rekonstrukce a modernizace neurologie a ORL celkově za 130 milionů korun. Symbolicky 65 milionů, tedy polovinu, uhradí Jihomoravský kraj a polovinu vláda. Myslím si, že je to ten nejkrásnější dárek, který můžeme vyškovské nemocnici a zdejším pacientům přivést. Chtěl bych popřát, aby se ta rekonstrukce – byť bude za provozu – a bude znamenat i komplikace pro personál i pacienty, vydařila. Aby byla co nejrychleji ve vysoké kvalitě hotová a vyškovská nemocnice potvrdila svoje místo jedné z páteřních nemocnic Jihomoravského kraje a dobře sloužila pacientům. Chtěl bych popřát nemocnici do dalších let dobré vedení paní ředitelky Seidlové a jejího týmu a stálou náklonnost zřizovatele,“ řekl hejtman Michal Hašek.

K blahopřání k výročí nemocnice se přidal také náměstek hejtmana Roman Celý. „Chod nemocnice samozřejmě není jen o špičkových přístrojích, opravených budovách a pěkných fasádách, ale také o vás – zaměstnancích,“ uvedl náměstek hejtmana Celý, který spolu s hejtmanem vyjádřil přání, aby odborný personál a všichni jeho zaměstnanci byli věrní vyškovské nemocnici a jižní Moravě a nemířili za prací do zahraničí. 

„Nejde samozřejmě jen o investice do betonu a přístrojů. Tím největším bohatstvím našeho veřejného zdravotnictví jsou šikovní lidé, tedy lékaři, lékařky, sestřičky a další personál. Budeme se snažit, aby zůstávali ve zdravotnictví na jižní Moravě, v České republice,“ dodal hejtman Hašek.

Jihomoravský kraj jako zřizovatel nemocnice pokračuje v investicích a rozvoji této důležité součásti sítě zdravotnických zařízení na území jižní Moravy – kraj financoval zřízení nové mezioborové jednotky intenzivní péče, která už zcela odpovídá požadavkům moderní medicíny 21. století. Do Vyškova dorazí na podzim také na čtyři desítky nových lůžek v rámci obměny lůžkového fondu krajských nemocnic na jižní Moravě. Náročnou rekonstrukcí za téměř 130 milionů korun projdou prostory ORL a neurologie.

Oslav 65. výročí vyškovské nemocnice dnes pokračují Dnem otevřených dveří, na který navazuje další program pro veřejnost v rámci akce Den zdraví a hygieny rukou a setkání bývalých a současných zaměstnanců nemocnice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.