Hejtman Hašek: Nové tendry budou vyhlašovány až po přijetí nového zákona o veřejných zakázkách

04.12.2015 12:12

Asociace krajů chce řešit situaci v dopravě. Nové tendry mají kraje vypisovat až s novým zákonem o veřejných zakázkách.

Hejtman Hašek: Nové tendry budou vyhlašovány až po přijetí nového zákona o veřejných zakázkách
Foto: Michal Hašek
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek

Mimořádnou videokonferenci svolal na páteční ráno předseda Asociace krajů České republiky Michal Hašek, které se zúčastnili hejtmani, představitelé krajů a odborových organizací. Tématem jednání byla stávková pohotovost řidičů regionální dopravy.

Během jednání podali zástupci krajů informace o současném stavu zajištění regionální autobusové dopravy. „Domluvili jsme se, že s výjimkou Královehradeckého kraje, kde již byl vyhlášen a běží nový tendr na dopravce, budou nové tendry vyhlašovány až po přijetí nového zákona o veřejných zakázkách - předpokladem je duben 2016," uvedl předseda Asociace krajů Michal Hašek.

Jak dodal, s vládou budou kraje dále konzultovat nutné legislativní úpravy a zejména novou metodiku zadávání veřejných zakázek na regionální autobusovou dopravu. Dojde k analýze stávajících smluv na základě dohody mezi premiérem, ministryní pro místní rozvoj a předsedou Asociací krajů České republiky, kraje poskytnou plnou součinnost a dodají podklady.

„Rozumíme požadavkům odborů a Asociace krajů je připravena situaci řešit, ale řešení musí být ve spolupráci kraje, vláda, parlament a odbory a v  souladu s platným legislativním rámcem. Hejtmani podporují jednoznačně sociální dialog, vnímají jako oprávněné požadavky řidičů na lepší odměňování a jsou připraveni spolupracovat s vládou a parlamentem na zajištění dlouhodobého systémového řešení veřejné dopravy - autobusové i železniční," sdělil Michal Hašek.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ulvr (SLK): Na Jilemnicku vzniklo první společenství obcí v republice

13:04 Ulvr (SLK): Na Jilemnicku vzniklo první společenství obcí v republice

Liberecký kraj se stal prvním krajem, kde vzniklo společenství obcí jako nová forma meziobecní spolu…