Hejtman Hašek: Oceňujeme zásluhy o rozvoj kraje, hrdinské a jiné výjimečné činy osobností

08.07.2016 15:42

Přijímají se návrhy na Cenu Jihomoravského kraje.

Hejtman Hašek: Oceňujeme zásluhy o rozvoj kraje, hrdinské a jiné výjimečné činy osobností
Foto: red
Popisek: Exhejtman Michal Hašek

Stejně jako v předchozích letech i letos bude udělena významným osobnostem Cena Jihomoravského kraje. Návrhy mohou podávat zastupitelé, obce, spolky, ale i jednotliví obyvatelé kraje až do 31. července. Podané návrhy na udělení této ceny bude shromažďovat vedoucí odboru kancelář hejtmana.

„Udělením Ceny Jihomoravského kraje oceňujeme vynikající zásluhy o rozvoj kraje, hrdinské a jiné výjimečné činy osobností, které se na jižní Moravě narodily, žijí nebo jsou s naším regionem spojeny svým působením. Vím, že takových osobností má náš kraj mnoho. Věřím proto, že budeme moci udělením ceny na jejich život a dílo upozornit nejširší veřejnost,“ řekl hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek.

Cena se uděluje od roku 2004, po rozhodnutí krajského zastupitelstva. K jejím držitelům patří mj. Hana Zejdová (v roce 2004), Karel Kašpárek (v roce 2005), Yvetta Hlaváčová (v roce 2006), Jiří Netík (v roce 2007), David Kostelecký (v roce 2008), Jiří Škrla (v roce 2009), Václav Věžník (v roce 2010), Alena Štěpánková Veselá (v roce 2011), Jožka Černý, Zdeněk Rotrekl a Miroslava Knapková v roce 2012, sourozenci Hana a Petr Ulrychovi či Jan Smolík v roce 2013, Jiří Daler a Armin Delong v roce 2014 a například Emil Boček či Karol Divín v loňském roce.

Plné znění zásad udílení Ceny Jihomoravského kraje je zveřejněno na webových stránkách JMK: http://www.kr-jihomoravsky.cz/Default.aspx?ID=261387&TypeID=2 .

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…