Hejtman Hašek: Odstraňujeme bariéry na úřadu i mimo něj

21.07.2015 20:01

O projektech v sociální oblasti jednal v úterý 21. července 2015 hejtman Michal Hašek s předsedou Národní rady osob se zdravotním postižením Václavem Krásou.

Hejtman Hašek: Odstraňujeme bariéry na úřadu i mimo něj
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

„Národní rada osob se zdravotním postižením oceňuje spolupráci s Jihomoravským krajem  například na projektu Euroklíč a zapojení rady do sociální komise Jihomoravského kraje. Rádi se budeme podílet na krajském plánu vyrovnávání příležitostí pro občany se zdravotním postižením. Seznámil jsem pana hejtmana s nutností valorizací příspěvku na péči. Od roku 2007 nebyl tento příspěvek valorizován, budu o něm dnes odpoledne jednat s premiérem Bohuslavem Sobotkou,“ řekl Václav Krása.

„Národní rada osob se zdravotním postižením je důležitým partnerem Jihomoravského kraje a Asociace krajů ČR. Jihomoravský kraj dbá o maximální možnou integraci osob se zdravotním postižením do běžného života i o odstraňování bariér na úřadu i mimo něj," připomněl hejtman Hašek s tím, že se seznámil kromě jiného právě s problematikou valorizace  příspěvku na péči.

"Za Asociaci krajů podporuji  požadavek Národní rady osob se zdravotním postižením na jeho zvýšení. Je nutné připomenout, že i tento příspěvek slouží k financování sociálních služeb,“ uvedl po jednání hejtman a předseda Asociace krajů ČR Michal Hašek.

Spolupráce Národní rady osob se zdravotním postižením ČR (NRZP ČR) a Jihomoravského kraje funguje v celé řadě projektů (např. podpora účasti na veletrhu zdravotnické techniky a kompenzačních pomůcek MEDICAL FAIR a Rehaprotex či podpora osob se zdravotním postižením v JMK v rámci informační a edukační činnosti, příp. prostřednictvím projektu EUROKLÍČ apod.). Jejich smyslem je odstraňování bariér bránících lidem se zdravotním postižením v začlenění do běžného života.

NRZP ČR je spolkem s celostátní působností, které zastupuje zájmy osob se zdravotním postižením při jednáních se státními a veřejnými institucemi. Úlohou NRZP ČR je přispívat k integraci osob se zdravotním postižením do společnosti a důsledně obhajovat lidská práva těchto lidí. Tuto svoji úlohu plní připomínkováním legislativních norem a realizací projektů, které přispívají k začleňování osob se zdravotním postižením do společnosti ve všech sférách činnosti. Je hlavním poradním orgánem Vládního výboru pro zdravotně postižené občany a dále je členem čtyř mezinárodních organizací obhajujících zájmy osob se zdravotním postižením.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

16:11 Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k mladé generaci.