Hejtman Hašek: Poklonili jsme se s ministryní Valachovou památce dvou mladých lidí

21.08.2016 12:30

Hejtman Hašek a ministryně Valachová uctili památku obětí srpnových událostí

Hejtman Hašek: Poklonili jsme se s ministryní Valachovou památce dvou mladých lidí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

Památku obětí srpnových událostí let 1968 a 1969 uctili účastníci nedělního (21. srpna 2016) ranního pietního aktu v centru Brna.

„Poklonili jsme se společně s ministryní školství Kateřinou Valachovou památce dvou mladých lidí zavražděných komunistickým bezpečnostním aparátem 21.srpna 1969, kdy si připomínali smutné výročí okupace Československa armádami Varšavské smlouvy 21.srpna 1968. Položili jsme květiny u památeční desky Danuše Muzikářové na Moravském náměstí a Stanislava Valehracha na ulici Orlí. Jejich nevinná oběť, stejně jako dalších mrtvých československých občanů, jen podtrhuje tragické datum 21.srpna 1968 i 1969,“ uvedl hejtman Hašek.

Srpnové protestní akce v roce 1969 se staly největším spontánním projevem odporu československé veřejnosti proti komunistickému režimu před listopadem 1989. V Brně při nich zahynuli dva lidé a osm bylo postřeleno – většinou členy Sboru národní bezpečnosti nebo Lidových milicí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).