Hejtman Hašek: Postarali jsme se o vybavení užitkovými vozidly už pro všechna okresní sdružení hasičů

21.03.2016 20:50

Tři užitková devítimístná vozidla pro okresní sdružení hasičů a auto pro Krajské sdružení hasičů Jihomoravského kraje v celkové hodnotě 2,21 milionu korun převzali dnes z rukou hejtmana Michala Haška představitelé dobrovolných hasičů z Brna, Břeclavska a Vyškovska. Náklady na pořízení hradil Jihomoravský kraj.

Hejtman Hašek: Postarali jsme se o vybavení užitkovými vozidly už pro všechna okresní sdružení hasičů
Foto: red
Popisek: Exhejtman Michal Hašek

„Jihomoravský kraj se tak postaral  o vybavení užitkovými vozidly už pro všechna okresní sdružení hasičů. Mysleli jsme také  na vedení krajského sdružení. Od roku 2009 do letoška včetně kraj ze svého rozpočtu poskytl dobrovolným hasičům 280 milionů korun. Dalších 17,5 milionu korun nad rámec letošních 50 milionů korun přidělíme ke státní dotaci pro sbory dobrovolných hasičů,“ zdůraznil hejtman Hašek.

Součástí rozpočtu Jihomoravského kraje na letošní rok je podpora dobrovolným hasičům ve výši 50 milionů korun pro zásahové jednotky obcí, podpora Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska a Moravské hasičské jednoty ve výši 1,55 milionu korun, nechybí ani podpora profesionálních složek IZS (Policie ČR a HZS ČR Jihomoravského kraje) ve výši 15 milionů korun. „V letech 2012 – 2015 kraje ze svých vlastních rozpočtů pomohly dobrovolným hasičům celkem 781 milióny korun, jen Jihomoravský kraj přispěl více než 145 miliony korun, což představuje nejvyšší částku ze všech regionů. Sbory dobrovolných hasičů jsou páteřní složkou integrovaného záchranného systému, každý hejtman ví, že jeho armáda jsou dobrovolní hasiči, v zásahových jednotkách v počtu tisíců lidí, další desetitisíce pak ve spolcích,“ uvedl hejtman Michal Hašek.

Dotace od kraje plynou pro Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska a Moravskou hasičskou jednotu na základě uzavřených dlouhodobých memorand. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Zdravotnický systém musíme nastavit tak, abychom nemuseli řešit jenom následky

18:09 Premiér Fiala: Zdravotnický systém musíme nastavit tak, abychom nemuseli řešit jenom následky

Předseda vlády Petr Fiala vystoupil v úterý 23. dubna 2024 s projevem na 3. summitu Zdravotnického d…