Hejtman Hašek: Rychlost investice HTC na jižní Moravě nemá obdoby

01.06.2015 22:23

Již 15. června letošního roku otevře společnost HTC v Brně servisní středisko mobilních telefonů pro Evropu. Po jednání s hejtmanem Michalem Haškem to v pondělí 1. června 2015 v prostorách krajského úřadu oznámil viceprezident této tchajwanské společnosti Bruce Lee.

Hejtman Hašek: Rychlost investice HTC na jižní Moravě nemá obdoby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek

„Dohodli jsme se, že ihned poté, co bude projekt spuštěn, začneme hledat konkrétní spojení mezi firmou HTC a některou z krajských středních technických škol. Spolupráci chce společnost navázat  i se zdejšími univerzitami a Jihomoravským inovačním centrem. Tato investice přinese více než tisíc pracovních míst, HTC tak výrazně pomůže s řešením otázky zaměstnanosti v Brně a na jižní Moravě. Kraj může pomoci zejména v oblasti veřejné dopravy a technického školství. HTC bude klást důraz na  kvalifikované a technicky vzdělané zaměstnance,“ uvedl hejtman Michal Hašek, podle kterého jde o rekord v oblasti zahraničních investic v České republice z hlediska času, kdy se podařilo celý projekt realizovat za čtyři měsíce.

„Nábor pracovníků již započal,  úspěšně jím prošlo už 200 zaměstnanců. Ke spuštění provozu dojde 15. června,“ konstatoval na tiskové konferenci po jednání Bruce Lee. „Máme jasný cíl stát se kvalitním a stabilním zaměstnavatelem, rádi bychom vytvořili platformu, která umožní spolupráci studentů a absolventů i technologických inovátorů, kteří hledají podporu pro své originální koncepty. V budoucnosti chceme založit také výzkumné a vývojové centrum,“ uvedl.

Zástupce agentury CzechInvest Michal Žižlavský zdůraznil, že největší podíl na tom, že se investice HTC podařilo umístit na jižní Moravu, má Jihomoravský kraj sám, který nabídl ideální podmínky. „Jde o první servisní centrum společnosti mimo Asii, bude obsluhovat celou Evropu,“ dodal.

Tchajwanský výrobce mobilních telefonů a tabletů HTC (původně High Tech Computer Corporation) byl založen v roce 1997. V letošním prvním čtvrtletí se firma vrátila k zisku, ten činil 360 milionů tchajwanských dolarů (292 milionů Kč). Příjmy se za tři měsíce do konce března zvýšily meziročně o 25,4 procenta na 41,52 miliardy TWD. Společnost zaměstnává asi 17 600 lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.