Hejtman Hašek: S ministryní Valachovou jsme diskutovali o plánech speciální školy a poděkovali zaměstancům

01.06.2016 22:35

Ministryně Valachová a hejtman Hašek navštívili jihomoravské speciální školy.

Hejtman Hašek: S ministryní Valachovou jsme diskutovali o plánech speciální školy a poděkovali zaměstancům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

Ve středu 1. června 2016 zavítala do Jihomoravského kraje ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová, která spolu s hejtmanem Jihomoravského kraje Michalem Haškem navštívila několik škol zřizovaných Jihomoravským krajem.

Úvod její návštěvy patřil setkání s hejtmanem a návštěvě firemní mateřské školy Jihomoravského kraje. V další části programu ministryně Valachová navštívila některé brněnské školy zřizované Jihomoravským krajem. "Během dopoledne jsme navštívili speciální školy - Mateřskou a Základní školu speciální na Ibsenově ulici v Brně a Základní školu speciální Brno-Kociánka, která navazuje na zdejší sociální ústav. Popřáli jsme dětem k jejich svátku a poděkovali všem zaměstnancům za jejich náročnou práci," uvedl hejtman Hašek.

Ministryně Valachová na Kociánce navštívila také nově otevřený stacionář, který se soustředí na děti s autismem. „Tyto děti i jejich rodiče potřebují podporu v odpoledních hodinách po škole. Spolu s panem hejtmanem jsme si prohlédli, co pro ně na Kociánce připravili. Chtěla bych poděkovat tvůrcům stacionáře. Myslím, že se jim dílo velmi podařilo, zařízení respektuje potřeby autistických dětí. Nepochybuji o tom, že tam budou děti skvěle rozvíjeny a budou se tam cítit dobře. Jsou tam speciální plochy pro pohyb, relaxaci, další doplňkové vzdělávání. Jsem velmi ráda, když skutečně míří pomoc dětem bez ohledu na to, které ministerstvo má kompetence, ale je to služba na jednom místě,“ řekla ministryně Valachová.

Poté společně s hejtmanem navštívili jedinou komplexní základní školu pro děti s autismem v ČR, která funguje v Brně na Štolcově ulici jako příspěvková organizace Jihomoravského kraje. „Poděkovali jsme dnes s Kateřinou Valachovou všem zdejším zaměstnancům za jejich práci a diskutovali o plánech školy," řekl Michal Hašek. Jak uvedl, poslední navštívenou školou byla největší střední odborná škola v České republice, kterou je Střední odborná škola a učiliště na Charbulově ulici, kam dochází téměř dva tisíce žáků a zaměřuje se na potravinářské obory a na služby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

11:17 Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nakládání BIS s utajovanými informacemi