Hejtman Hašek: Svolal jsem poradu kvůli dopravě. Modřické mosty se otevřou počátkem listopadu

23.10.2015 14:56

K tématu kolapsu dopravy v okolí Olympie svolal hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek v pátek ráno mimořádnou poradu s náměstkem hejtmana pro dopravu Zdeňkem Pavlíkem, ředitelkou Krajského úřadu Věrou Vojáčkovou, ředitelem Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje Janem Zouharem a vedoucím odboru rozvoje dopravy krajského úřadu Rostislavem Snovickým.

Hejtman Hašek: Svolal jsem poradu kvůli dopravě. Modřické mosty se otevřou počátkem listopadu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

"Nechal jsem se podrobně informovat o situaci v okolí Olympie a výhledu na nejbližší týden. Jihomoravský kraj v této lokalitě opravuje od loňska havarijní stav mostů, bohužel nemáme pravomoc koordinovat akce ŘSD na D2 a R52, pouze nám jejich akce oznamují. Na tento víkend je stanoven mimořádný režim spočívající v převedení dopravy z Olympie směrem do Brna na komunikaci II\152 kolem Modřic a na R52 (Vídeňská)," uvedl hejtman Michal Hašek.

O opatřeních Policie České republiky bude ještě dnes hejtman jednat s ředitelem Leošem Tržilem.

"Byl jsem dnes ředitelem krajské Správy a údržby silnic ujištěn, že roční investiční akce Jihomoravského kraje "Modřice - mosty" bude dokončena a provoz zahájen dle harmonogramu 2. listopadu 2015," doplnil hejtman.

V pondělí 26. 10. 2015 se ve 13 hodin uskuteční komentovaná prohlídka přímo u Olympie u modřických mostů. Zveřejníme kompletní informace o průběhu akce a komunikaci Jihomoravského kraje s ŘSD, PČR a dalšími subjekty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Jurečka: Situace vodicích psů v České republice není úplně ideálně řešena

14:02 Ministr Jurečka: Situace vodicích psů v České republice není úplně ideálně řešena

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k asistenčním psům.