Hejtman Hašek: Ubezpečil jsem Tišnováky, že kraj s nemocnicí nadále počítá

24.09.2016 14:04

O tři nové vozy a moderní zdravotnickou techniku - vše za více než sedm milionů korun - posiluje v těchto dnech Jihomoravský kraj vybavení tišnovské nemocnice. Nové sanitky a vybavení, jež bude sloužit především při vodoléčbě a rehabilitacích, si v pátek 23. září 2016 prohlédl hejtman Michal Hašek, který s vedením nemocnice řešil postup další modernizace toho krajského zdravotnického zařízení.

Hejtman Hašek: Ubezpečil jsem Tišnováky, že kraj s nemocnicí nadále počítá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

Dva špičkově vybavené sanitní vozy za celkem 2,06 milionu korun, které nahradily dvojici vyřazovaných sanitek, doplňuje také nový úsporný automobil na svoz biologického materiálu. Od tohoto měsíce slouží potřebám pacientů také nová zdravotnická technika, která byla zakoupena z prostředků poskytnutých Jihomoravským krajem. Mimo jiné se jedná o komplexní vybavení pro vodoléčbu, a to včetně parafinových zábalů, vířivých lázní horních i dolních končetin, vířivé perličkové lázně a celotělové podvodní masáže. Nemocnice získala také nové vybavení pro elektroléčbu a pro rehabilitační účely i nový výkonný laser. Pacienti se již také při vyšetřeních setkávají s novým ultrazvukovým diagnostickým přístrojem a přístrojem EEG pro neurologická vyšetření.

„Poděkoval jsem na dnešní návštěvě také zaměstnancům nemocnice za jejich práci pro pacienty z Tišnovska a seznámil je s dohodou, kterou jsem podepsal ve středu s ministrem zdravotnictví ve věci zvýšení tarifů zaměstnanců veřejných nemocnic od 1. ledna 2017. Vedení nemocnice mne také informovalo o aktuálním stavu investičního projektu modernizace tišnovské nemocnice, který začne demolici některých starých technických budov a v první fázi přinese nový ambulantní trakt do poloviny roku 2018. Ubezpečil jsem dnes Tišnováky, že kraj s nemocnicí nadále počítá jako se součástí krajského zdravotnictví a zajisti i další rozvoj odpovídající požadavkům 21. století,“ uvedl hejtman Michal Hašek.

„Seznámili jsme pana hejtmana také s  problémy, se kterými se nemocnice potýká. Jsem rád, že jsme získali příslib pomoci při řešení problému konceptu vzdělávání mladých lékařů. Těší nás ocenění práce zaměstnanců za situace, kdy se nemocnice v celé republice potýkají s nedostatkem personálu,“ řekl ředitel nemocnice Bořek Semrád.

Krajská nemocnice, která s téměř 120 zaměstnanci a 95 lůžky poskytuje svoji péči téměř 50 tisícům obyvatel ve spádové oblasti, chystá v nejbližších měsících další modernizaci. Již na podzim letošního roku je například naplánována demolice areálu autodopravy Nemocnice Tišnov. Technický prostor, nacházející se v těsném sousedství samotné nemocnice a vedle základny záchranářů ustoupí novému dvoupodlažnímu ambulantnímu traktu. V budově bude umístěna centrální evidence, lékárna, zázemí autodopravy a sedm ordinací. V objektu bude pracovat až 25 zaměstnanců. Dům bude plně bezbariérový, součásti stavby bude i vytvoření parkovišť o celkové ploše více než 500 m2.  Ambulantní trakt by měl být pro veřejnost otevřen ve druhé polovině roku 2018.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

11:17 Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o důchodové reformě na Pražském hradě