Hejtman Hašek: Udělám maximum pro to, aby jižní Morava byla a zůstala bezpečným regionem

26.02.2016 4:31

Hejtman Michal Hašek přijal ve čtvrtek 25. února 2016 v brněnském sídle Jihomoravského kraje exprezidenta České republiky Václava Klause.

Hejtman Hašek: Udělám maximum pro to, aby jižní Morava byla a zůstala bezpečným regionem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

„Pana prezidenta jsem informoval o aktuálních problémech regionů České republiky, o aktuálních vztazích s novou hlavou státu i vládou, o aktuálních problémech směrem k Evropské unii, zejména o otázce stanovisek EIA. Je logické, že jsme se dotkli otázek souvisejících s migrací,“ uvedl po jednání hejtman Michal Hašek.

Václav Klaus označil návštěvu Brna a jižní Moravy za přirozenou součást postprezidentského jednání. „V dnešní mimořádné evropské migrační situaci cítím jistou zranitelnost tohoto regionu, která se rychle může projevit jevy, které považujeme za nešťastné a nežádoucí. Cítím velmi silně, že v Evropě chybí rezolutní slovo k dnešní migraci. Evropa nereaguje, neřeší, nechává věci běžet samospádem, což možné není,“ řekl Václav Klaus.

Hejtman Michal Hašek souhlasil s Václavem Klausem, že migrační krize je obrovský problém, který zdaleka nemá regionální či národní problém. „Můj pohled na věc je takový, že evropské elity skutečně selhávají, nezvládají řešení této krize, oddalují summit od summitu nějaké jasné finální doporučení a postup, který by skutečně pomohl vyřešit otázku migrační krize. Pana prezidenta jsem také seznámil s kroky, které činíme ve spolupráci s českou vládou. Zatím máme to štěstí, že číslo 3500 migrantů je číslo celoroční a týká se České republiky. Když jsme je zmiňovali koleglům z Dolního Rakouska, přišla otázka, za který den je toto číslo. Rakušané to štěstí nemají. Migrantů je tam sto tisíc, samo Dolní Rakousko musí řešit tento problém. Chci ubezpečit znovu, že udělám z pozice hejtmana všechno, co je v mých kompetencích, samozřejmě v dohodě s centrální vládou. Udělám maximum pro to,  aby jižní Morava byla a zůstala bezpečným regionem, regionem tradičních hodnot, které tady budovali naši předci po staletí. My jsme dostali tento region pouze ke správě, abychom jej zvelebili a předali dalším generacím. To vidím jako hlavní úkol,  který před námi stojí. Musíme se chovat jako zodpovědní politici se zodpovědností k našim lidem, k našemu státu a podle toho také vykonávat veřejné funkce,“ uvedl hejtman Michal Hašek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…