Hejtman Hašek: Vinobraní si našlo rekordní počet návštěvníků

13.09.2015 13:05

Patnáct zastávek a šestašedesát kilometrů. Krásy Znojma a přilehlých obcí, výhled na vinice, ochutnávky vín. Na letošním Znojemském historickém vinobraní, které navštívil i hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek, měl předpremiéru Vinobus.

Hejtman Hašek: Vinobraní si našlo rekordní počet návštěvníků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

„Slibuji si od tohoto projektu, že podpoří zájem návštěvníků o vinařskou turistiku i cykloturistiku. Jsem velmi rád, že se VOC Znojmo dohodlo na grafice i trase Vinobusu. Už dříve jsme podepsali společné memorandum o spolupráci, které je tříleté a znamená roční příspěvek na provoz Vinobusu ve výši tři sta tisíc korun,“ uvedl hejtman Michal Hašek.

Hejtman už v červenci podepsal smlouvu na jeden milion korun na pořízení Vinobusu. Ten má kapacitu 32 míst a na svou trasu pojede od jara příštího roku čtyřikrát denně po dvou hodinách. Lidé si budou moci vybrat, zda si jen trasu projedou s průvodcem. Mohou ale také kdekoliv vystoupit, ochutnat vína, projít si obce a počkat na další spoj. A mohou využít i možnost vzít si s sebou kolo.

Druhý zářijový víkend je na jižní Moravě ve znamení vinobraní v Mikulově a ve Znojmě. Cílem obou akcí je propagace vinařství a vinohradnictví, ale i folklórních tradic ve vinařských oblastech. "Jsem rád, že si tradiční letošní vinobraní ve Znojmě i v Mikulově našlo rekordní počet návštěvníků, kteří dorazili  na jižní Moravu za dobrou náladou a výborným vínem či burčákem," uvedl hejtman.

Obě vinobraní pravidelně finančně podporuje Jihomoravský kraj. Více informací o vinobraní v těchto jihomoravských městech najdete na www.vinobrani.cz.
 

foto JMK    foto JMK

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…