Hejtman Hašek: Vítám cvičení policie a celníků k ochraně státní hranice a ke zvládání případné migrační vlny

07.03.2016 18:29

S námětem znovuzavedení hraničních kontrol se v úterý uskuteční v Jihomoravském kraji na hranicích cvičení připravované ministerstvem vnitra a Policií České republiky. Hejtman Jihomoravského kraje obdržel o cvičení informace a jako předseda Bezpečností rady kraje se části cvičení také zúčastní.

Hejtman Hašek: Vítám cvičení policie a celníků k ochraně státní hranice a ke zvládání případné migrační vlny
Foto: red
Popisek: Exhejtman Michal Hašek

Už v pondělí odpoledne začnou složky integrovaného záchranného systému na přechodu v Mikulově s prvními technickými opatřeními – stavbou stanů a dalšími pracemi.

„Jedná se o přípravu na cvičení Policie ČR a Celní správy, o kterém mne dnes informoval policejní prezident brig. gen. Tomáš Tuhý a krajský policejní ředitel plk. Leoš Tržil a které proběhne na státní hranici zítra, tj. v úterý 8. března 2016. Půjde o cvičení s námětem souvisejícím s možným rozhodnutím Vlády České republiky o znovuzavedení hraničních kontrol v rámci řešení migrační vlny. Byl jsem jako předseda Bezpečnostní rady Jihomoravského kraje informován o typových činnostech, které budou procvičovány a části cvičení se zítra na státní hranici s Rakouskem také zúčastním. Vítám provedení tohoto cvičení a budu připraven k využití výsledků cvičení ve spolupráci Integrovaného záchranného systému Jihomoravského kraje s bezpečnostními sbory České republiky. Informaci o tomto cvičení také projedná ve středu Bezpečnostní rada Jihomoravského kraje,“ sdělil hejtman Michal Hašek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…