Hejtman Hašek: Vláda projedná s hejtmany státní rozpočet a bezpečnostní situaci

30.06.2015 17:02

Nejen návrh státního rozpočtu, ale i aktuální bezpečnostní situace. Taková témata společně projedná ve středu 1. července 2015 Vláda České republiky společně s hejtmany.

Hejtman Hašek: Vláda projedná s hejtmany státní rozpočet a bezpečnostní situaci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek

Premiér Bohuslav Sobotka bude s hejtmany jednat o konkrétních požadavcích krajů spojených s připravovaným státním rozpočtem pro rok 2016 a také o aktuální bezpečnostní situací v souvislosti s nynější vlnou imigrantů. Hejtmani proberou s vládou přípravu bezpečnostních scénářů v návaznosti na kraje.

„V návaznosti na jednání předsednictva Bezpečnostní rady státu bude ve středu dalším bodem společné schůze hejtmanů a vlády otázka připravených bezpečnostních opatření. Ty se totiž bezesporu dotknou jednotlivých regionů České republiky. Pokud jste dobře viděli mapu, kterými směry jdou migranti do České republiky, tak bohužel všichni přes jižní Moravu. Je evidentní, že na náš region má situace dopad už teď i z hlediska činnosti policie. Budu žádat maximální koordinaci mezi ministerstvem vnitra, vládou, policií a Jihomoravským krajem. Zítra by měli hejtmani vyslechnout, jaké scénáře se připravují z hlediska bezpečnosti. To, co je pro mne jako hejtmana důležité a za co zodpovídám, je vnitřní bezpečnost na území kraje. Pokud dojde k umístění části imigrantů z hlediska azylových řízení tady v Zastávce, tak samozřejmě budu žádat, aby ministerstvo vnitra navýšilo stavy policistů v Jihomoravském kraji z hlediska pořádkové služby, aby byla zajištěna bezpečnost občanů jižní Moravy v maximální míře,“ uvedl jihomoravský hejtman a předseda Rady Asociace krajů ČR Michal Hašek.

Středeční setkání naváže na společné jednání členů vlády s celostátní a krajskými Radami hospodářských a sociálních dohod z 22. června 2015, kdy se jednalo o sociální oblasti a rozvoji dopravní infrastruktury.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.