Hejtman Hašek: Vyzveme ministra financí k podpoře oprav silnic v krajích

17.09.2015 14:20

Minimálně tři miliardy korun na opravy silnic druhých a třetích tříd ve všech krajích České republiky. Jihomoravští zastupitelé schválili na svém čtvrtečním zasedání usnesení, ve kterém vyzývají ministra financí Andreje Babiše, aby dále neblokoval a podpořil při schvalování rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury na rok 2016 podporu rekonstrukcí krajských silnic druhých a třetích tříd v rozsahu minimálně 3 miliardy korun.

Hejtman Hašek: Vyzveme ministra financí k podpoře oprav silnic v krajích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

Usnesení schválilo 57 z 58 přítomných zastupitelů, jeden se zdržel. „S tímto výsledkem seznámím předsedu vlády Bohuslava Sobotku a ministra financí Andreje Babiše,“ uvedl hejtman Michal Hašek.

Kraje dostaly v letošním roce od vlády prostřednictvím Státního fondu dopravní infrastruktury 4,5 miliardy korun právě na opravy silnic druhých a třetích tříd. Za tyto peníze se podaří do konce roku opravit stovky kilometrů silnic a desítky mostů. Jen v Jihomoravské kraji jde o 45 kilometrů silnic a 13 mostů.

Zastupitelé naopak nepřijali usnesení navržené opoziční ODS, které se týkalo hodnocení minulosti Andreje Babiše a jeho výroků směrem k politikům Jihomoravského kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

8:05 Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásilo II. výzvu aktivity Inovace Operačního programu Technologie…