Hejtman Hašek: Zachraňujeme nemocnici v Hustopečích

26.06.2015 20:46

Od prvního července 2015 se nemocnice v Hustopečích stává krajskou příspěvkovou organizací. O převodu rozhodlo krajské zastupitelstvo na zasedání 25. června 2015.

Hejtman Hašek: Zachraňujeme nemocnici v Hustopečích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek

Jihomoravský kraj garantuje po převzetí hustopečské nemocnice, že v ní zůstane zachováno veřejné zdravotnictví - to znamená rozsah zdravotních služeb tak, jak jsou poskytovány teď. „Je to minimum, které do budoucna vidíme. Spíše budeme hledat další cesty, jak zatraktivnit nabídku poskytování veřejných zdravotních služeb. Nemocnice zůstane dál pevně spojena s regionem Hustopečska, Jihomoravský kraj ji přijme do sítě krajských zdravotnických zařízení. Je to dobrá zpráva pro obyvatele regionu. Zachraňujeme tím tuto nemocnici jako součást veřejného zdravotnictví. Jsem rád, že město i kraj spolupracovaly na záchraně nemocnice,“ uvedl hejtman Michal Hašek.

Město Hustopeče přistoupilo k převodu kvůli tomu, že nemocnice má každý rok milionové ztráty a zatěžuje městský rozpočet. S majetkem nemocnice přechází z města na kraj také všechny závazky. V současné době činí rozdíl mezi závazky a pohledávkami 36,1 milionu korun. „Zastupitelé Jihomoravského kraje dnes také schválili devítimilionový příspěvek pro Nemocnici Hustopeče na úhradu výdajů spojených se zahájením činnosti nemocnice jako krajské příspěvkové organizace. Peníze jsou určené na úhradu dluhů a především na mzdy. Jihomoravský kraj přebírá odpovědnost za maximální rozdíl mezi závazky a pohledávkami ve výši 40 milionů korun,“ uvedl náměstek hejtmana Marek Šlapal.

Na svém předcházejícím zasedání 30. dubna 2015 krajské zastupitelstvo schválilo zřízení nové příspěvkové organizace Jihomoravského kraje s názvem „Nemocnice Hustopeče, příspěvková organizace“ ke dni 1. května 2015 za účelem poskytování zdravotních služeb. Během května a června se konaly organizačně-právní, technické a administrativní kroky spojené se zahájením provozu nemocnice jako krajské příspěvkové organizace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

9:15 Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vládnímu návrhu výpovědi bez udání důvodu