Hejtman Hašek: Žádám od ministra Babiše řešení této prekérní situace!

17.04.2015 15:30

Reakce předsedy Asociace krajů ČR Michala Haška na dnešní oznámení ministryně pro místní rozvoj Karly Šlechtové.

Hejtman Hašek: Žádám od ministra Babiše řešení této prekérní situace!
Foto: red
Popisek: Exhejtman Michal Hašek

Považuji jako předseda Asociace krajů ČR za mimořádně alarmující dnešní oznámení ministryně pro místní rozvoj Karly Šlechtové (ANO) o tom, že díky neprofesionální práci podřízených vicepremiéra Andreje Babiše a neobjektivnímu auditu Ministerstva financí ČR zaslanému do Bruselu je ohroženo zahájení čerpání fondů EU pro ČR v novém plánovacím období 2014 - 2020, kdy má do ČR přijít cca 600 mld. Kč.

S ohledem na absolutní prioritu, kterou je úspěšné čerpání fondů EU pro vládu premiéra Sobotky i pro kraje, žádám okamžité vysvětlení vzniku této prekérní situace a jejího řešení od vicepremiéra Andreje Babiše, který je jako ministr financí za auditní orgány a jejich práci odpovědný.

Asociace krajů ČR byla ujištěna na společném jednání s vládou ČR, že do 30. 6. dojde ke schválení operačních programů Evropskou komisí a ve druhé polovině letošního roku už budou moci všechny subjekty v regionech podávat žádosti na nové projekty dle vyhlašovaných výzev.

Na prostředky z fondů EU čekají kraje, obce i města, neziskový sektor i podnikatelé. Považuji za nepřijatelné, aby tím, kdo ohrožuje možnost zahájení čerpání nových fondů EU, bylo české ministerstvo financí. S apelem na rychlé vyřešení se ještě dnes obrátím na předsedu vlády Bohuslava Sobotku, vicepremiéra Andreje Babiše, vicepremiéra Pavla Bělobrádka a ministryni Karlu Šlechtovou.

Michal Hašek, předseda Asociace krajů ČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Michal Hašek

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

9:15 Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

„Jen pravda je diadémem umění“ je nápis vytesaný na pomníku hudebního skladatele Václava Jana Tomášk…