Hejtman Hašek: Znojemským Orlům poskytne kraj dva miliony korun

27.10.2015 9:12

Dva miliony korun na základě nedávno podepsaného memoranda. Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek podepsal v pondělí 26. října 2015 smlouvu o dotaci pro HC Orli Znojmo.

Hejtman Hašek: Znojemským Orlům poskytne kraj dva miliony korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

"Podepsali jsme memorandum o spolupráci a z něj vyplývá konkrétní finanční podpora znojemského hokeje z rozpočtu Jihomoravského kraje. Na zabezpečení utkání a zajištění provozu kraj poskytuje Orlům dva miliony korun," uvedl hejtman Michal Hašek, který v brzké době také zavítá na některé z utkání. Podle něj jde nejen o podporu sportu a mládeže, ale také propagaci Jihomoravského kraje.

Jak uvedl jednatel klubu Stanislav Hohn, jsou velmi rádi, že slib hejtmana se stal skutečností. "Podpora znojemského hokeje dostává konkrétní a dlouhodobější obrysy. Mládež potřebuje vzory a ty najde právě v A týmu," je si vědom důležitosti podpory.

Jihomoravský kraj letos kromě podpory HC Orli Znojmo podpořil dotací i mládež.

Starosta Znojma Vlastimil Gabrhel ocenil podporu znojemském sportu. "Je to podpora, která směřuje také do našich dětí, do toho, co Znojmo vždy propagovalo. A hokej je jeden z těch významných sportů. Budeme rádi, když nám tady vydrží, a to i za podpory kraje. Nebylo tomu tak vždy, je to něco nového a moc za to děkujeme," sdělil starosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…