Hejtman Hašek: Zřízení logistického centra na letišti Brno-Tuřany odpovídá nárokům na přepravu

17.08.2016 20:40

Jihomoravští radní na svém zasedání (15. srpna 2016) schválili záměr zřízení práva stavby na pozemcích u brněnského letiště v Tuřanech pro první etapu plánovaného logistického parku.

Hejtman Hašek: Zřízení logistického centra na letišti Brno-Tuřany odpovídá nárokům na přepravu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

O projekt má zájem mezinárodní společnost TNT, která poskytuje přepravní a logistické služby. Provoz chce zahájit už v druhé polovině příštího roku.

„Předpokládá se, že nové distribuční centrum zaměstná v době zahájení provozu 125 lidí. V horizontu několika let pravděpodobně dojde k dalšímu významnému nárůstu zaměstnanců. Společnost TNT na brněnském letišti operuje dlouhodobě. Plánovaný rozvoj aktivit společnosti i směrem na východní trhy navíc odpovídá dalším záměrům při využití logistické zóny,“ uvedl náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro dopravu a majetek Roman Hanák.

Jak jej doplnil hejtman Michal Hašek, společnost TNT se obrátila na Jihomoravský kraj s informací, že by ráda vybudovala logistické centrum u letiště. „Rada tedy dnes schválila záměr, který bude zveřejněn zákonným způsobem. Vedení kraje se také sejde se zástupci této významné společnosti, která poskytuje široké spektrum přepravních a logistických služeb. Zřízení logistického centra v areálu letiště Brno-Tuřany odpovídá nárokům a požadavkům TNT na efektivní a rychlou přepravu zásilek, jak z hlediska národní tak nadnárodní mezinárodní sítě - blízkost letiště i dálnice, dostupnost města Brna,“ řekl Michal Hašek.

Zóna by byla napojena přejezdem přes vlečku

Rada kraje tak na návrh příslušného náměstka schválila záměr zřízení práva stavby, a to za jednorázovou minimální úplatu ve výši minimálně 11 340 000 korun po celou dobu trvání práva stavby. Nyní bude záměr vyvěšen a veřejnost bude mít možnost se k němu vyjádřit.

Celý projekt výstavby logistického centra počítá výhledově se čtyřmi skladovými a distribučními halami s příslušným administrativním a technickým vybavením. V první etapě by vznikla hala jedna a celý areál by doplnila vrátnice, vodní nádrž pro účely protipožární ochrany a čerpací stanice. Zóna by byla nově napojena sjezdem v její východní části s přejezdem přes vlečku sloužící k zásobování Letiště Brno-Tuřany. Stavba první etapy logistického centra za asi půl miliardy korun bude probíhat pod hlavičkou firmy Brno Airport Logistic Park, dceřiné společnosti Letiště Brno a.s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.