Hejtman Hašek navštívil Brněnsko. Zavítal do nemocnice a jednal se starosty

04.02.2016 21:15

Diskusí s vedením tišnovské nemocnice o aktuálním stavu připravované rekonstrukce a dostavby začal čtvrteční (4. února 2016) pracovní výjezd hejtmana Michala Haška v okrese Brno-venkov.

Hejtman Hašek navštívil Brněnsko. Zavítal do nemocnice a jednal se starosty
Foto: KPR- Hana Brožková
Popisek: Jihomoravský hejtman Michal Hašek

„Podle informace nemocnice se bohužel přípravné práce zpožďují postupem a požadavky stavebního úřadu v Tišnově. Je to pro mne nemilé překvapení, protože v jednání s nynějším vedením města Tišnova jsem byl ujišťován o podpoře krajského záměru největší investice v krajském zdravotnictví, kraj vyšel maximálně vstříc i úpravě záměru po diskusi s tišnovskou samosprávou. Věřím, že jde jen o nedorozumění a příští měsíce ukáží souhru kraje i města Tišnova při přípravě krajské investice. Diskutovali jsme dále o vzdělávání lékařů i dalšího zdravotnického personálu, o dalších letošních investicích - revitalizaci parku a obnově přístrojové techniky. Poděkoval jsem cestou vedení za práci všem zaměstnancům tišnovské nemocnice, která se stará v rámci regionu Tišnovska o přibližně 50 tisíc obyvatel,“ uvedl hejtman Hašek.

Dalšími místy dnešní návštěvy hejtmana Michala Haška na okrese Brno-venkov byly obce Deblín a Svatoslav na Tišnovsku. „Probral jsem se starosty jejich aktuální problémy a možnosti spolupráce s krajem. V Deblíně připravují projekt nové hasičské zbrojnice, školní jídelny či dokončení úprav radnice. Ve Svatoslavi řeší akutní problém s prodejnou potravin. Budu hledat možnosti, jak pomůže Jihomoravský kraj,“ sdělil hejtman Hašek.

Posledním bodem pracovního výjezdu hejtmana byla návštěva obce Mokrá-Horákov. „Navštívil jsem mimo jiné hasičskou zbrojnici, kde jsem před čtyřmi lety předával nové hasičské auto. Dnes jsme se starostou obce projednávali další podporu Jihomoravského kraje mimo jiné pro dobrovolné hasiče - bavili jsme se o dalším vybavení technikou. Chybí zde dopravní automobil, protože je také třeba přepravovat zasahující hasiče. Využijeme státní dotace, obec se obrátí na Jihomoravský kraj a my jsme připraveni také pomoci s financováním. S panem starostou jsme mluvili o otázce sanací některých záležitostí v oblasti životního prostředí, o možnosti pomoci při úpravě místních komunikací a vybudování dalšího nového schodiště, spojovací trasy, která by měla znamenat bezpečnější cestu terénem. I zde jsem přislíbil pomoc Jihomoravského kraje,“ řekl po jednání hejtman Michal Hašek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice