Hejtman Hašek zahájil jednání s župany slovenských krajů

11.05.2014 11:36

Delegace Jihomoravského kraje v čele s hejtmanem Michalem Haškem zahájila v úterý 6. května 2014 dvoudenní návštěvu Slovenské republiky, během které jedná s představiteli Trenčínského samosprávného kraje a Žilinského samosprávného kraje.

Hejtman Hašek zahájil jednání s župany slovenských krajů
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Hejtman Michal Hašek s předsedou Trenčínského samosprávného kraje Jaroslavem Baškem

V úvodu návštěvy přijal jihomoravskou delegaci předseda Trenčínského samosprávného kraje Jaroslav Baška s dalšími členy vedení kraje. Hejtman Hašek mj. představil slovenským hostitelům fungování jihomoravských příspěvkových organizací v oblasti dopravy, školství a zdravotnictví. K hlavním tématům jednání patří ekonomická přeshraniční spolupráce, zejména ekonomická spolupráce Asociace krajů České republiky a Združenia samosprávných krajov SR – SK8 i propojení spolupráce všech regionů České a Slovenské republiky. Michal Hašek v rámci navázání budoucích vztahů regionů České republiky a Čínské lidové republiky nabídl představitelům Trenčínského samosprávného kraje možnost spolupráce i pro ty slovenské regiony, které by o ni projevily zájem.

Slovenská strana při jednání požádala o zprostředkování zkušeností společnosti Kordis při zavádění Integrovaného dopravního systému na jižní Moravě a možné rozšíření využití rodinných pasů a senior pasů i ve slovenských regionech. Hejtman Hašek v této souvislosti inicioval schůzku příhraničních moravských a slovenských krajů a jejich hejtmanů, která by se měla uskutečnit v dohledné době.

Odpolední část úterního programu patří návštěvě Trenčianských Teplic a Dohňan. Ve středu 7. května 2014 budou jednat představitelé Jihomoravského kraje s vedením Žilinského samosprávného kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-jihomoravsky.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.