Hejtman Havel: Nespojujte další kraje s takzvanou olomouckou kauzou

09.11.2015 18:16

Reakce hejtmana Karlovarského kraje Martina Havla na článek MF Dnes "Policii zajímá, jak si kraj vede s dotacemi Unie" (7. 11. 2015)

Hejtman Havel: Nespojujte další kraje s takzvanou olomouckou kauzou
Foto: archiv hejtmana
Popisek: hejtman Karlovarského kraje JUDr. Martin Havel

Musím se důrazně ohradit proti informacím, které se uvádějí v článku MF Dnes „Policii zajímá, jak si kraj vede s dotacemi Unie“. Zcela neoprávněně se v textu dává do souvislosti tzv. olomoucká kauza týkající se projektů financovaných z EU s činností Karlovarského kraje.

Ujišťuji všechny čtenáře a obyvatele našeho regionu, že podle oficiálních informací v současnosti Policie ČR neprověřuje žádný z projektů realizovaných Karlovarským krajem. Pokud by snad šetřila projekt s evropskou dotací, kterou získal jiný žadatel z území regionu, nemá Karlovarský kraj s uskutečněním takového projektu nic společného (projekt z Karlovarského kraje není totéž, co projekt Karlovarského kraje).

Už v minulém týdnu se objevily v médiích články o tom, že kromě Olomouckého kraje podalo Ministerstvo financí ČR trestní oznámení na čtyři další regiony, včetně Karlovarského. Nejsme si vědomi žádného pochybení, kterého by se trestní oznámení mohlo týkat, proto jsme okamžitě zažádali podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, aby nám ministerstvo financí zaslala kopii oznámení a aby se situace vyjasnila.

Do celé kauzy je Karlovarský kraj vtažen účelově, s jediným cílem: diskreditovat sociálně demokratické hejtmany před krajskými volbami a vrhnout špatné světlo na jejich práci. Nemůžu se zbavit dojmu - a každému je to asi jasné, že za tím pravděpodobně nestojí nikdo jiný než ministr financí a šéf ANO Andrej Babiš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.