Hejtman Krkoška: Umělá inteligence jako nový komunikační nástroj

21.10.2023 6:13 | Tisková zpráva

Téma blížící se konference pro starosty

Hejtman Krkoška: Umělá inteligence jako nový komunikační nástroj
Foto: archiv MSK
Popisek: Nový moravskoslezský hejtman Jan Krkoška

Starostové z Moravskoslezského kraje se letos zaměří na marketing ve veřejné správě. Na tradiční Konferenci pro starosty se společně s odborníky ponoří do nových marketingových trendů a objeví možnosti, jak může umělá inteligence obohatit jejich komunikaci. 

Anketa

Vítáte konsolidační balíček, který vláda protlačila Sněmovnou?

2%
96%
hlasovalo: 31689 lidí
Ani letos nebude chybět představení jednotlivých krajských agentur, které starostům odprezentují své služby pro obce na konkrétních příkladech spolupráce. Konference proběhne 26. října 2023 v Ostravě a pořádá ji regionální rozvojová agentura MSID pod záštitou Moravskoslezského kraje.  

„Ve veřejné správě je velmi důležité být v kontaktu s občany a dokázat je oslovovat. Proto je pro obce a města velmi důležitá marketingová komunikace. Konference nabídne starostům široký pohled na nové trendy v této oblasti, včetně krizové komunikace a využití umělé inteligence, která teď hýbe světem. Sám se na konferenci těším, protože bude skvělou příležitostí nejen k diskuzi o tom, jak umělá inteligence může zjednodušit naše každodenní úkoly, ale také jak může zlepšit komunikaci samotných obcí a podpořit inovace v různých činnostech," řekl hejtman Moravskoslezského kraje Jan Krkoška.  

Na konferenci představí své služby a aktivity všech pět krajských agentur (MSID, MS Pakt, MEC, MSIC a MS Tourism). Kromě toho bude program letošní konference zaměřen na přednášky odborníků v oblasti komunikace rozvojových projektů měst a obcí (Frank Bolt Advokáti) a využívání umělé inteligence pro místní rozvoj (Urbanica). Součástí konference bude také panelová diskuze, která bude zaměřena na marketing pro veřejnou správu.

"Konference pro starosty se stala každoročním fórem, kde starostové z celého Moravskoslezského kraje mohou diskutovat o klíčových otázkách týkajících se místní samosprávy, sdílet zkušenosti a hledat inovativní řešení pro jejich obce. Letos jsme opět spojili síly s ostatními krajskými agenturami, které na konferenci představí své činnosti a konkrétní příklady z praxe, které mohou obcím pomoct v jejich rozvoji," dodal předseda představenstva regionální rozvojové agentury MSID Václav Palička. 

Na konferenci bude také speciálně oceněna obec Hrádek, která letos získala 2. místo v celostátním kole soutěže Vesnice roku. Bodovala tak mezi celkem 175 obcemi, které se letos do soutěže přihlásily. 

Konference pro starosty proběhne 26. října 2023 v Ostravě v Dolní oblasti Vítkovice v malém sálu budovy GONG od 8:30.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Jak se nám mění politika aneb Zelenou má dnes progresivismus

22:01 Seďa (SOCDEM): Jak se nám mění politika aneb Zelenou má dnes progresivismus

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k útlumu politického boje