Hejtman Mišák: Projekt „KUDY KAM“ u konce (?)

29.12.2014 6:50

Závěrečná konference uskutečněná dne 9. prosince 2014 byla posledním setkáním účastníků projektu „KUDY KAM – orientace žáků Olomouckého a Zlínského kraje v systému veřejné správy“.

Hejtman Mišák: Projekt „KUDY KAM“ u konce (?)
Foto: stanislav-misak.cz
Popisek: Hejtman Zlínského kraje MVDr. Stanislav Mišák

Projekt v hodnotě přes 6 milionů korun byl od ledna 2012 realizován Zlínským krajem ve spolupráci s krajem Olomouckým. Financován byl plně z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.

Projekt bude ukončen k 31. prosinci 2014, nicméně jeho výstupy budou nadále k dispozici cílovým skupinám i veřejnosti. Za ten nejdůležitější lze považovat internetový portál www.kudykam.eu, nápomocný zejména žákům posledních ročníků základních škol a žákům středních škol. Portál je přehledem čtyř stovek životních situací členěných do oblastí: školství a životní prostředí; rodina a vztahy; občansko-právní; sociální a zdraví. Nabízí tak řešení situací, ve kterých se žák může ocitnout poprvé. Portál radí s úkony spojenými se studiem i s jeho ukončením, s hledáním zaměstnání či zahájením podnikání, s mezilidskými a rodinnými vztahy, s výskytem patologických jevů ve společnosti i s mnohým dalším. Přes 3 tisíce žáků ze Zlínského a Olomouckého kraje bylo s portálem seznámeno prostřednictvím lektorů projektu přímo ve školách. Na šest set výchovných poradců, vedoucích a pedagogických pracovníků pak prostřednictvím workshopů. Spolupráce lektorů z veřejné správy se školami a žáky přispěla také k přiblížení (pro žáky někdy nepřehledného) sektoru veřejné správy.

Dle ohlasů účastníků projektu i statistických údajů je portál dobrou pomůckou žákům, ale i učitelům, kteří jej využívají při výuce všeobecně vzdělávacích předmětů. Podobně mají učitelé díky projektu k dispozici Metodiku veřejné správy, která je návodem na práci s portálem i popisem fungování orgánů veřejné správy s adresářem kontaktů na nejdůležitější instituce obou do projektu zapojených krajů.

Portál KUDY KAM je součástí školského informačního portálu ZKOLA, se samostatnou doménou www.kudykam.eu. Tým projektu „KUDY KAM – orientace žáků Olomouckého a Zlínského kraje v systému veřejné správy“ věří, že webové prostředí bude i nadále nejen pomůckou při řešení nejrůznějších situací, ale i zdrojem užitečných informací z oblasti veřejné správy.

reklama

autor: Kr-zlinsky.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Považuji to vůči občanům za neobhajitelné

11:04 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Považuji to vůči občanům za neobhajitelné

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zastavení diskuse ohledně změny občanského zákoníku…